Förvriden (Frida Arwen Rosesund)

Förvriden utspelar sig i ett norrländskt samhälle där barn (främst killar) har försvunnit och nu händer det igen. Det finns något där ute i skogen som är ute efter killarna. Något farligt.
 
Jag gillar idén - en berättelse som utspelar sig i våra norrländska skogar och handlar om väsen från vår folktro. Det hade kunnat bli läskigt. Det hade kunnat bli bra.
 
 
Om man bortser från de språkliga missarna, exempelvis regelbunden satsradning, har berättelsen potential. Dock tror jag att den hade tjänat på att omarbetas lite till. På sina håll kändes den inte riktigt trovärdig (bland annat när Jennifer berättar om sitt möte med skogsvarelserna) och de sista kapitlen kändes mest som om de hastats ihop, bara för att få ett slut. Ett möte i slutet kändes inte riktigt som att det hörde hemma där. Det kändes mest malplacerat. Jag tror att detta hade kunnat åtgärdas med ytterligare bearbetning.
 
Jag vill gärna tycka om boken, men dessvärre kan jag inte det. Jag kan dock tänka mig att läsa mer av Frida Arwen Rosesund, för det känns som om hon kan åstadkomma något bra. Som sagt finns det potential här.
 
Det här e-boksexemplaret har jag hittat på iBooks.


Dagens citat:

"En vattendroppe urholkar en sten, inte med kraft, utan genom konstant droppande."
(Ovid Densusianu)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Juridikpodden - säsong 3, avsnitt 9

I det senaste avsnittet får vi ta del av Toves juridiska spaningar i New York (bland annat att hon fick skriva under ett avtal för att kunna gå på en utställning). Även Mårten delar med sig av sina "juridikspaningar i Stefan Löfvéns innersta krets" och man funderar även kring följande: "Om ett träd faller i skogen men ingen hör det, gör det då något ljud? Om HD avgör ett mål men domen inte läggs ut på nätet, finns prejudikatet då?"
 
 


Dagens citat:

"Allt är riggat till vår fördel."
(Jalal al-din Rumi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Någon form av julkalender?

Jag vet att det är mitt i sommaren och att det sista som man vill tänka på just nu är jul och vinter. Tro mig, det gäller även mig. Sommaren är min favorittid på året, så just nu njuter jag för fulla drag av den efterlängtade värmen. Men, ibland behöver man också tänka lite framåt och det är det jag gör nu.

Varje jul är det fler och fler bloggare som anordnar julkalendrar på sina bloggar. Hos bokbloggare är det inte ovanligt att det bakom luckorna döljer sig boktips eller författarintervjuer. Nu när jag har suttit och grejat lite med mina noveller, har jag funderat på om jag till jul ska testa på att också ha en julkalender på min skrivblogg och/eller på hemsidan. Det kommer i så fall inte bli den typ av luckor som jag nämnde ovan, utan i sådana fall blir det noveller. Om det blir en varje dag har jag inte bestämt än. Som sagt är den här funderingen fortfarande på planeringsstadiet.
 

Vad tycker du? Hade en sådan julkalender varit intressant? Hur ofta hade du i så fall velat att luckorna skulle publiceras? Vilket tema hade du velat ha? Ska samtliga noveller utspela sig under vintern, eller går det bra med noveller under andra delar av året också?

Som sagt finns det en hel del att fundera på. Fast jag kommer bara ge det ett försök om det finns intresse, för om det inte finns intresse för en sådan här julkalender känns det ganska meningslöst att ha en. Inte sant?
 


Dagens citat:

"Låt aldrig sakerna du vill ha få dig att glömma bort vad du har."
(Joshua Becker)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie