Jippi, vad roligt med tågstrejk!

Minns du att jag var med om busstrejk under min första arbetsvecka på byrån förra året? Om det inte hade varit för att parterna lyckats komma överens, skulle det den gången även varit tågstrejk. Man kan säga att jag hade tur i oturen. Eftersom det är kul med lite omväxling, blev det tvärtom det här året. Den 2 juni kl. 3.00 bröt tågstrejk på Öresundstågen ut.
 
Ett regionaltåg från Mälardalen.
 
För mig innebär det att jag måste ta buss mellan Falkenberg och Varberg, vilket tar cirka en timme (enkel väg). Med tanke på att det finns värre saker att uppleva, tycker jag inte att det är så farligt. Om man ska se det från den ljusa sidan, får jag nu tid att läsa på bussen till och från Varberg. :-) Dock blev jag rädd för att inte kunna åka ned till Hanan i Malmö och bland annat fira hennes examen den 5 juni, men eftersom chefen lät mig sluta tidigare löste sig det problemet och jag hann med SJ:s snabbtåg från Halmstad.
 
Visst föredrar jag när det inte är strul och allt är som det ska vara, men jag tycker att det är bra att de strejkar - framför allt med tanke på vad man läst i tidningen. Jag hoppas att de kommer överens, men till bättre villkor än vad arbetsgivaren idag föreslår. Till dess får jag godta att vara busspendlare.


Dagens citat:

"Tänk det allra bästa, så kommer du att dra det allra bästa till dig."
(Eileen Caddy)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie