"När jag blir stor ska jag bli hora, jag."

Jag har svårt att vara trogen. I alla fall när det gäller blodcentraler (för trogen älsklingen är jag alltid!). Sedan jag blev blodgivare i december 2008, har jag varit registrerad och gett blod vid fem olika blodcentraler. Börjar känna mig lite som en blodcentralshora.
 
 
 
Å andra sidan är det inte viktigast var jag ger blod, utan att jag gör det och eftersom jag tycker att det är roligt, kommer jag fortsätta att göra det så länge jag kan och får. :-)
 
 
 


Dagens citat:

"Livet är vad du gör det till. Vad gör du med ditt liv?"
(Eileen Caddy)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dags att återuppväcka gammal vana

För ett tag sedan gjorde älsklingen i ordning bådas cyklar (bytte slangar, pumpade m.m.). Efter det började jag cykla till och från tågstationen här i Falkenberg. På gymnasiet cyklade jag i princip varje dag till och från skolan och som jag har berättat tidigare, föredrog jag det framför att ta bussen.
 
Falkenbergs tågstation.
 
Som jag har skrivit i ett tidigare inlägg, har det inte blivit mycket cyklande av sedan 2009. Under en period när vi bodde i Åker cyklade jag och älsklingen en del, men efter att vi flyttade till Köping fick cyklandet gå i ide. Med andra ord har jag inte cyklat på cirka två år, vilket klart och tydligt märktes första gången jag cyklade bort till stationen.
 
I och för sig berodde min trötthet till viss del på att däcken inte var helt fullpumpade, men det hade även att göra med dålig kondition. Dock ska detta åtgärdas. :-) Snart bör jag ha kommit i okej cyklingsform igen.
 
Uppdatering: Cykeln har inte riktigt mått bra. Varje dag har kedjan hoppat av. Nu har jag beslutat mig för att byta kedjan. Den har inte bytts på många år. Så för närvarande har jag paus i mitt cyklande, men snart bör jag kunna börja igen.


Dagens citat:

"Naturen skyndar inte, ändå fullbordas allt."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Låt den rätte komma in (John Ajvide Lindqvist)

"Naturligtvis finns det inga vampyrer i Blackeberg. Bara en massa vanliga människor som stretar med sina vanliga liv. Eller?

Det är vinter 1981 i folkhemsförorten nordväst om Stockholm. Människorna strömmar på och av tunnelbanan, i källarförråden sniffar tonåringar lim och på kinakrogen hänger det gamla vanliga alkisgänget.

I ett av hyreshusen sitter tolvårige Oskar och läser skräcknoveller. Han drömmer om att bli en hämnare. Att slippa gå i skolan och förnedras av sina plågoandar.

En dag har en pojke mördats på ett chockerande brutalt sätt i närbelägna Vällingby. Precis samtidigt har Oskar fantiserat om att döda mobbaren Jonny och han får ett ögonblick för sig att han har makt att få oerhörda saker att hända."
 
 
Ända sedan min svensklärare/klassföreståndare tipsade mig om Låt den rätte komma in när jag gick i tvåan på gymnasiet, har jag velat läsa den. Nu när jag har kommit in i att lyssna på ljudböcker, passade jag på att låna den på biblioteket.
 
Det tog mig en stund att vänja mig vid John Ajvide Lindqvists sätt att läsa berättelsen, men när jag väl vant mig gick det bra att lyssna. Dock tvingades jag ta pauser från lyssnandet på grund av Lindqvists förkärlek till detaljer. Framför allt blodiga. Jag är ganska känslig mot sådant (måste titta bort när jag själv ger blod) och därför blev det emellanåt för mycket.
 
Jag är som bekant inte heller alltid förtjust i overkliga inslag, men den här gången gick det bra. Kanske för att det inte beskrevs som något övernaturligt. Mer än så vill jag inte avslöja.
 
Låt den rätte komma in är en välskriven berättelse och Lindqvists sätt att beskriva den mänskliga ondskan är skrämmande. Speciellt om man själv har fått uppleva den. Men trots allt mörker som fyller berättelsen, finns det en och annan ljusglimt. Det gör det lättare att ta sig igenom berättelsen. Dessutom älskade jag att det fanns en restaurang som kallas för "Kinesen"! Varför? För att några av mina gymnasielärare brukade träffas någon gång i veckan på en restaurang som de kallade för just "Kinesen". Fast deras kines finns i Malmö. Inte i Blackeberg.
 
Funderar på att se filmatiseringarna - dels den svenska (originalet), dels den amerikanska. Har du sett någon av dem? Vad tyckte du i så fall om den/dem?
 
Det här ljudboksexemplaret lånade jag på biblioteket i Varberg.


Dagens citat:

"Börja med att göra det nödvändiga, gör sedan det möjliga, och plötsligt gör du det omöjliga."
(Franciskus av Assisi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie