Att vara böckernas bitch

Bokbloggsjerka: Skriv om för- och nackdelar med att vara slav under böckerna, och ge gärna tips på hur du brukar skapa mer tid för mer läsning.
 
Nackdelar: Man vill läsa så himla mycket, men på grund av att man inte känner att tiden räcker till, har man en ständig press och abstinens. Måste hinna läsa. Måste hinna läsa. Måste hinna läsa ...
 
Det blir ganska tungt att flytta, eftersom man har en tendens att samla på sig tämligen många fysiska böcker, trots att man själv inte tycker att de är så många. Det kan aldrig bli för många böcker!
 
Alla bokhyllor som man skaffar har en tendens att fylla sig på ett ögonblick. Oavsett hur många hyllor man köper, är det aldrig tillräckligt. Underligt fenomen det där ...
 
 
Fördelar: Man får uppleva en mängd olika saker och besöka oändligt många miljöer och platser. Man lär känna ännu fler personer och får ta del av andras liv.
 
Genom läsningen utvecklar och förbättrar man sitt språk. Dessutom blir man mer allmänbildad än annars, eftersom varje bok lär en något nytt.
 
Hur jag försöker skapa mer tid för läsning: På senaste tiden har jag börjat läsa i sängen innan jag somnar. Det har jag inte gjort sedan jag bodde hemma hos mina föräldrar. Sedan försöker jag läsa på tåg och buss till och från jobbet.


Dagens citat:

"Det finns ingen passion i att nöja sig med ett liv mindre än det du är kapabel till att leva."
(Nelson Mandela)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie