Pärontartelett

Innan jag gick och blev baktokig, testade jag och älsklingen ett enkelt och gott recept på en efterrätt: pärontartelett.
 
Nyligen testade jag receptet på nytt, eftersom vi hade en del päron som vi behövde göra något åt. Istället för choklad- eller kolasås som föreslås i receptet, serverade jag päronen med vaniljkräm. Om jag får säga det själv, var det en trevlig kombination. :-)
 
Anledningen till att päronet ser så brunt ut, beror på att jag aldrig skalade päronen innan de åkte in i ugnen.
 
Man delar ett päron på mitten och kärnar ur det. Därefter penslar man smördegsplattor med ägg och lägger sedan päronen ovanpå. Till sist sätter man in päronen i ugnen (som är på ca 180°C) under 20 - 25 minuter.


Dagens citat:

"Om du föll igår, stå upp idag."
(H. G. Wells)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie