Juridikpodden - säsong 3, avsnitt 6

Juridikpoddens sjätte avsnitt är ett påskavsnitt där Tove och Mårten behandlar ämnen som slasktrattsminister och gamla lagar, att internet fyller 25 år och Mårtens medverkan i TV3:s program "Trolljägarna" samt korsfästelse.
 
 
 
Själv har jag endast sett ett avsnitt av "Trolljägarna" och det avsnittet jag såg tyckte jag var bra. Vet inte riktigt vad jag hade trott om programmet innan, men jag blev i alla fall glatt överraskad.
 
Samtidigt som jag inte förstår hur man kan hålla på så som en del av "trollen" gör, kan jag ändå på sätt och vis förstå. Mitt första möte med internet var när jag var runt åtta år, för det var då min låg- och mellanstadieskola skaffade internet. Jag minns fortfarande tjusningen och spänningen med möjligheten att kunna skoja med folk och utge sig för att vara någon annan än den man var. Fast då var jag också ett barn. Nu när jag är vuxen och mognare skulle jag aldrig få för mig att gör så eller ens hota och trakassera andra.
 
Vad tjänar man på att bete sig så vidrigt som de i "Trolljägarna" - vuxna människor - gör? Hur kan trakasserier skänka en glädje i livet? Jag förstår inte och kommer förmodligen aldrig att göra det.


Dagens citat:

"Ett uns handling är värt ett ton teorier."
(Ralph Waldo Emerson)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie