Imorgon drar det igång

I år ska jag försöka mig på att köra en form av julkalender här på bloggen (samt en på min hemsida). Fast till skillnad från många andra bloggar kommer det inte vara fråga om utlottningar, utan jag kommer däremot att skriva om olika saker varje dag. Förvisso gör jag det redan nu, men tanken med julkalendern är att du som läsare ska få lära känna mig lite mer.
 
Jag - i Rom för tre år sedan.
 
De frågor/påståenden som jag kommer skriva om har jag dels tagit från olika enkäter som cirkulerat bland bloggar, dels har jag kommit på dem själv. Med andra ord kommer de vanliga inläggen såsom mina bokomdömen etc. utgå den kommande månaden. Jag hoppas att du har överseende med det. :-)
 
På min hemsida är målet att jag ska lägga upp en ny novell varje dag.


Dagens citat:

"Naturen säger aldrig en sak och visdomen en annan."
(Juvenalis)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Sista chansen (Marian Keyes)

Uppläsare: Katarina Ewerlöf
 
"I Sista chansen får vi möta Tara och hennes vänner Katherine och Fintan. De kommer alla från samma lilla stad på Irland men bor nu i London. Tara har just fyllt trettio och inser att om hon dumpar sin osympatiske pojkvän kommer hon att hamna på glasberget."
 
 
 
Jag blev så arg på Tara för att hon låter sig bli behandlad som hon blir av bl.a. Thomas. Ingen borde gå med på något sådant! Fast jag vet att det krävs både mod och styrka att bryta sig loss ur ett sådant förhållande, så när Sista chansen var färdiglyssnad, hade jag förlåtit henne.
 
Med en stor skopa humor beskriver Marian keyes en rad olika människor och deras öden. Till en början tyckte jag att boken var en aning spretig med alla olika trådar som slängdes ut, men jag fortsatte att lyssna eftersom jag ville veta hur allt hängde ihop. Under resans gång hade jag olika teorier, men när Marian Keyes mot slutet flätade ihop trådarna insåg jag att jag inte var i närheten av att ha rätt. Men vad gör det! Berättelsen var underhållande att lyssna på.
 
Marian Keyes skildrar både ljusa och mörka situationer, men jag är tacksam för att hon lät det ljusa väga över. På så sätt kunde jag stänga av ljudboken med ett leende på läpparna. Jag kände också hopp - om de här personerna klarar av alla dessa motgångar, varför skulle inte jag kunna det?
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lånat på Varbergs bibliotek.


Dagens citat:

"Alla dör, men inte alla lever."
(William Wallace)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Älsklingens födelsedagstårta

Huruvida tårtan som jag gjorde till älsklingens födelsedag blev bra eller inte, råder det delade meningar om. Jag blev själv grymt besviken på resultatet (i mina ögon såg den riktigt hemsk ut), men både Cherry och älsklingen tyckte att den var fin.
 
Jag har funderat länge på om jag skulle lägga upp bilder på den och har till slut bestämt mig för att göra det. Det är upp till dig om du vill skratta eller gråta.
 
 
 
Som modell använde jag det här inlägget. Älsklingen valde lakritsbottnar och som fyllning ville han ha raw chokladmousse och raw hallonmousse. Tårtan spacklades med lakritssmörkräm och var täckt/dekorerad med marshmallowfondant. Homer (ja, det ska föreställa honom) simmar runt i kokosfrosting.
 
Alltför sent insåg jag att tårtan skulle komma att bli för låg, men då fanns det inget att göra åt det. Det var bara att tuta och köra.
 
Det här var den mest avancerade tårtan som jag har gjort och det är ganska tydligt att jag behöver (mycket) mer träning.


Dagens citat:

"Kärlek är det enda sättet att i grunden känna en annan människa."
(Viktor Frankl)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie