Raw food brownies
Jag har i princip alltid varit en gottegris och ända sedan jag insåg att bakning är förfärligt roligt, har jag haft problem - jag kan inte behärska mig! Bortsett från nu, när jag verkligen kämpar mot bak- och sötsuget.
Svagast är jag för choklad och bland favoriterna finns kladdkaka och brownies. Nu när vi försöker vara lite nyttigare och minska på vårt onyttiga (men ack så goda!) intag, blir det mest raw food-bakning här hemma. Vi har hittat några favoriter som då och då gör repris här hemma, fast ibland är det trevligt med något nytt. En helg var jag ganska sugen på brownies och undrade om det fanns något raw food-recept på det. Vet du vad? Det gjorde det! :-D
Den här gången testade kag på det här receptet. Dock hade vi slut på mandel här hemma, så jag bytte ut det mot samma mängd cashewnötter och istället för kaffepulver hade jag i samma mängd lakritspulver. Istället för smält choklad och pistagenötter, strödde jag på kokosflarn. Hur smakade det? Väldigt gott! Det här receptet tänker jag använda igen. :-)
Man får dock tänka på att om man vill ha tjocka brownies, får man göra en större sats. Jag bredde ut smeten (mängd enligt receptet) i en vanlig matlåda och då blev det sex stycken normalstora, men relativt tunna brownies.
Dagens citat:
"Små bekymmer och små problem är bara en skugga av verkligheten."
(Henry David Thoreau)
Ha det så bra!
Kramar
Jessie