Öppen-bok-tårta

Lördagen i samma vecka som jag fyllde 25 år, hade vi bjudit hem mina föräldrar samt min syster och hennes familj, för att fira mig. Till den dagen hade jag bakat lite olika saker - däribland en födelsedagstårta.
 
Boknörden i mig skrek att det var tvunget att det var en bokrelaterad tårta och min första tanke föll på en öppen-bok-tårta, i och med att jag redan har testat på att göra en stängd-bok-tårta. När jag väl hade bestämt mig för det, hjälpte älsklingen mig att leta efter inspiration och vi hittade det här och det här inlägget. Mitt eget resultat blev så här:
 
 
 
Nej, jag fick den inte till att se ut som en riktig bok. :-( Tårtan bestod av två stora tårtbottnar med hallonmousse emellan. Mellan den översta stora botten och de två mindre ovanpå, hade jag centerfluff. Jag spacklade tårtan med vaniljsmörkräm och täckte den med hemmagjord marshmallowfondant samt blått glimmer (köpt strössel) och guldpulver på sidorna.
 
Det var svårt (nästintill omöjligt) att få fondanten jämn och dessutom var det så varmt att den hela tiden smälte, vilket gjorde den svårjobbad. Tråkigt nog sprack den på slutet, men den gick att äta i alla fall. :-) Smakkombinationerna fungerade bra. Jag blev lite förtjust i centerfluffet och gör gärna om det fler gånger. :-)


Dagens citat:

"Varför har vi så förtvivlat bråttom att lyckas med något?"
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie