Skrivliga uppdateringar

Du som följer min skrivblogg känner till att jag har deltagit i några novelltävlingar under sensommaren och början av hösten. Jag fick för mig att jag hade skrivit ett inlägg om det på den här bloggen också, men såvitt jag kan se finns inget sådant inlägg (om det nu inte är jag som är blind). Därför tycker jag att det är på sin plats med en liten uppdatering.
 
Varje månad har Kapitel1 en tävling som heter Månadens novell. Juni, juli och augusti slogs ihop till en tävling med temat Olika barn leka bäst. Någon vinst blev det inte för min del, men däremot fick jag en röst. :-) Alltid något. Det var flera som tyckte att jag borde göra något längre utav novellen som jag deltog med. Får se om jag lyckas. Jag får även se om jag hinner delta i de andra månadstävlingarna. Jag deltog aldrig i september eftersom tiden inte räckte till.
 
Fram till den 7 september kunde man delta i Ariton Förlags uttagning till deras nya novellantologi Över en fika. Novellen som jag deltog med är en smula personlig för mig. Originalnovellen skrev jag 2006, men för att den skulle fungera i det givna temat fick jag nu göra om den lite. Min novell blev inte utvald till den tryckta novellsamlingen. Däremot planerar förlaget att samla alla de noveller som inte kom med i den tryckta versionen, i en e-bok. Det är spännande. :-)
 
 
När jag ändå var igång, passade jag på att delta i Hemmets Veckotidnings stora novelltävling - några få dagar innan deadline. Novellen som jag deltog med är den som jag skrev utifrån Johannes bild It's a magical mystery time. Tyvärr blev det inte någon vinst där heller.
 
Som om det inte vore nog bestämde jag mig för att även testa lyckan i Content Centrals novelltävling, med tre äldre noveller som jag redigerade en smula.  Varje novell fick ett betyg i form av poäng och det var två från juryn som läste och betygsatte varje novell. Den totala poängen för varje novell var 60 poäng. Jag blev förvånad över mina novellers betyg. Den novell som jag trodde mest på, fick lite över medelpoäng och den som jag trodde minst på, fick mest poäng av mina tre noveller. Jag varken vann eller blev en av de tio finalisterna, men det gör inget. Jag tyckte att det var roligt att delta. :-)
 
På det här sättet har jag lyckats komma igång med mitt skrivande lite och det är bra! Förhoppningsvis lyckas jag hålla igång det. Det märks att skrivandet har behövts för mig. Tack vare skrivandet har jag börjat må bättre, bortsett från den lilla "återgång" jag nyligen råkade ut för. :-)


Dagens citat:

"Varje individ har ett unikt bidrag."
(Jack Kornfield)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie