Tillökning i familjen

I ett tidigare inlägg berättade jag att våra klösträd inte längre är smyckade med fina böcker. Anledningen till det är enkel: vi har blivit med katt!
 
Sista fredagen i september köpte vi två kattungar från Falkenbergs katthem; en hane på fyra månader som fanns på katthemmet och en hane på tre månader som bodde i ett jourhem. Ungefär en vecka innan hade vi varit där och kikat på katterna. Jag blev så förälskad i de små liven.
 
 
 
Att vi i första hand ville ha unga katter och även en av anledningarna till att vi överhuvudtaget skaffade nya katter, beror på den lilla arga. Ända sedan honkattens bortgång för ett år sedan har hon varit i behov av en lekkamrat. Det märktes att hon saknade honkatten och eftersom hankatten var rädd för den lilla arga, var han inget bra sällskap åt henne. Vi tror att det är lättare att vänja unga katter vid henne, jämfört med en vuxen katt som antagligen har jaktinstinkter.
 
I skrivande stund (observera att det här inlägget är tidsinställt) fungerar de två lejonen hyfsat bra med varandra (jag är dock inte helt förtjust i deras vilda brottningsmatcher), men än fungerar de inte helt med den lilla arga. Fast de har båda gjort framsteg, så vi hoppas på det bästa. :-)


Dagens citat:

"Friheten ligger mellan tankarna."
(Olle Hedberg)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Katten Jones:

Åh, en bebis (typ)! Hoppas det fungerar bra och att alla trivs <3

Svar: Alla verkar trivas, men än är katterna inte helt ense med kaninen. Katterna vill ju gärna 'jaga', precis som de gör med varandra och det vill inte kaninen veta av. Fast sedan är hon å andra sidan lite tramsig. Hon tycker att det är helt okej att hon får lukta på katterna och vara dem nära, men när de kommer och vill kolla in henne rusar hon iväg. Men de lär sig nog alla tre hur de ska umgås tillsammans :-)
Jessica