Vad gör jag med min tid?

Inte alltför sällan gnäller jag om att jag inte har tid att göra vissa saker som jag vill göra. I mina ögon flyger min tid iväg och i slutändan får jag knappt något gjort.
 
När jag messade med min kompis Cherry en dag, kom vi in på just det här ämnet och jag gnällde över hur lite tid jag har till att göra sådant som jag vill göra. Då bad hon mig redogöra för vad jag gör om kvällarna och den insikt som då slog mig var pinsam - jag gör inte särskilt mycket om kvällarna när jag kommer hem från jobbet (främst de kvällar då jag är ensam hemma) och borde därför hinna med mer än vad jag gör.
 
Fast å andra sidan, är det verkligen nödvändigt? Måste man verkligen alltid göra något "betydelsefullt"? För mig kan det faktiskt räcka med att ligga i soffan med älsklingen och slötitta på TV. Då gör jag "inget speciellt", men det betyder inte att det inte är en trevlig kväll.
 
 
Alla bestämmer givetvis över sin egen tid och man gör det man vill med det. Emellertid känner jag att det är onödigt att känna press på att man hela tiden måste göra något och att detta något måste vara betydelsefullt, annars slösar man bort sin tid. Vissa tycker kanske att det är slöseri med tid att sitta och se på TV-serier och då får de göra det. För mig innebär det avkoppling.
 
Dock får jag kanske se över mina rutiner och börja planera min tid "bättre" om jag vill se till att kunna göra saker idag som jag menar att jag inte hinner göra. Men det är mitt val. Ett val som baseras på vad jag vill göra och inte vad jag känner att jag måste.


Dagens citat:

"Felfinnaren hittar fel även i paradiset."
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Änglar (Marian Keyes)

Uppläsare: Rachel Mohlin
 
"I Marian Keyes sjätte roman Änglar får vi lära känna ännu en syster i familjen Walch. Maggie är storasyster till Claire i Vattenmelonen och Rachel i En oväntad semester. Maggie är den ordentliga systern, som gift sig med sin ungdomskärlek Garv och arbetar som sekreterare på ett advokatkontor i Dublin. När hon misstänker att hennes käre, men aningen tråkige man Garv, har ett förhållande med en annan kvinna, lämnar hon honom. Och plötsligt tycks allting hända på en gång. Hon blir av med sitt jobb och bestämmer sig för att resa till sin väninna Emily, som arbetar som manusförfattare i Los Angeles."
 
Utan tvekan är Marian Keyes' Änglar en humoristisk och en ganska förutsägbar "må-bra"-roman. Jag slutade lyssna på den med ett leende på läpparna.
 
 
Den kom igång i rask takt och jag kunde inte låta bli att känna med Maggie. Halvvägs in i boken tyckte jag dock att den började kännas en aning utdragen och smårörig på grund av de för många trådarna som Keyes slängde ut. Fast jag får hålla med om att hon lyckades knyta ihop säcken på ett tillfredställande sätt, även om hon med fördel hade kunnat stryka vissa upprepningar.
 
Oundvikligen började jag själv fundera över hur jag skulle ha reagerat i Maggies situation och om det "bara" hade varit att glömma och förlåta. Kan kärleken verkligen övervinna allt?
 
Änglar är en småmysig och rolig berättelse som lockar fram både leenden och skratt. Jag älskar "get-pojkarnas" kommentarer!
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lånat på Falkenbergs bibliotek.


Dagens citat:

"Inget står emot en skrattattack."
(Mark Twain)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Utsikt som gör mig glad

Det är ingen hemlighet att jag tycker mycket om hav och sjöar. Därför är det inte heller så konstigt att jag blir glad av att titta på utsikten från tågfönstret när jag åker mellan Varberg och Falkenberg. Framför allt under vår och sommar.
 
Jag ville gärna dela med mig av den här känslan och har därför försökt filma utsikten från tåget. Dessvärre inser jag nu att jag håller kameran i en konstig vinkel, så det blir inte alls samma sak som att se det "på riktigt", men jag hoppas att det duger ändå. :-)
 
 
 


Dagens citat:

"Låt inte negativa erfarenheter göra dig bitter, de ska göra dig visare, och däri finner du glädje."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie