Daisypath Anniversary tickers

Vad gör jag med min tid?

Inte alltför sällan gnäller jag om att jag inte har tid att göra vissa saker som jag vill göra. I mina ögon flyger min tid iväg och i slutändan får jag knappt något gjort.
 
När jag messade med min kompis Cherry en dag, kom vi in på just det här ämnet och jag gnällde över hur lite tid jag har till att göra sådant som jag vill göra. Då bad hon mig redogöra för vad jag gör om kvällarna och den insikt som då slog mig var pinsam - jag gör inte särskilt mycket om kvällarna när jag kommer hem från jobbet (främst de kvällar då jag är ensam hemma) och borde därför hinna med mer än vad jag gör.
 
Fast å andra sidan, är det verkligen nödvändigt? Måste man verkligen alltid göra något "betydelsefullt"? För mig kan det faktiskt räcka med att ligga i soffan med älsklingen och slötitta på TV. Då gör jag "inget speciellt", men det betyder inte att det inte är en trevlig kväll.
 
 
Alla bestämmer givetvis över sin egen tid och man gör det man vill med det. Emellertid känner jag att det är onödigt att känna press på att man hela tiden måste göra något och att detta något måste vara betydelsefullt, annars slösar man bort sin tid. Vissa tycker kanske att det är slöseri med tid att sitta och se på TV-serier och då får de göra det. För mig innebär det avkoppling.
 
Dock får jag kanske se över mina rutiner och börja planera min tid "bättre" om jag vill se till att kunna göra saker idag som jag menar att jag inte hinner göra. Men det är mitt val. Ett val som baseras på vad jag vill göra och inte vad jag känner att jag måste.


Dagens citat:

"Felfinnaren hittar fel även i paradiset."
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Änglar (Marian Keyes)

Uppläsare: Rachel Mohlin
 
"I Marian Keyes sjätte roman Änglar får vi lära känna ännu en syster i familjen Walch. Maggie är storasyster till Claire i Vattenmelonen och Rachel i En oväntad semester. Maggie är den ordentliga systern, som gift sig med sin ungdomskärlek Garv och arbetar som sekreterare på ett advokatkontor i Dublin. När hon misstänker att hennes käre, men aningen tråkige man Garv, har ett förhållande med en annan kvinna, lämnar hon honom. Och plötsligt tycks allting hända på en gång. Hon blir av med sitt jobb och bestämmer sig för att resa till sin väninna Emily, som arbetar som manusförfattare i Los Angeles."
 
Utan tvekan är Marian Keyes' Änglar en humoristisk och en ganska förutsägbar "må-bra"-roman. Jag slutade lyssna på den med ett leende på läpparna.
 
 
Den kom igång i rask takt och jag kunde inte låta bli att känna med Maggie. Halvvägs in i boken tyckte jag dock att den började kännas en aning utdragen och smårörig på grund av de för många trådarna som Keyes slängde ut. Fast jag får hålla med om att hon lyckades knyta ihop säcken på ett tillfredställande sätt, även om hon med fördel hade kunnat stryka vissa upprepningar.
 
Oundvikligen började jag själv fundera över hur jag skulle ha reagerat i Maggies situation och om det "bara" hade varit att glömma och förlåta. Kan kärleken verkligen övervinna allt?
 
Änglar är en småmysig och rolig berättelse som lockar fram både leenden och skratt. Jag älskar "get-pojkarnas" kommentarer!
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lånat på Falkenbergs bibliotek.


Dagens citat:

"Inget står emot en skrattattack."
(Mark Twain)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Utsikt som gör mig glad

Det är ingen hemlighet att jag tycker mycket om hav och sjöar. Därför är det inte heller så konstigt att jag blir glad av att titta på utsikten från tågfönstret när jag åker mellan Varberg och Falkenberg. Framför allt under vår och sommar.
 
Jag ville gärna dela med mig av den här känslan och har därför försökt filma utsikten från tåget. Dessvärre inser jag nu att jag håller kameran i en konstig vinkel, så det blir inte alls samma sak som att se det "på riktigt", men jag hoppas att det duger ändå. :-)
 
 
 


Dagens citat:

"Låt inte negativa erfarenheter göra dig bitter, de ska göra dig visare, och däri finner du glädje."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

En anledning till att älska bibliotekarier!

Ända sedan jag började lyssna på min första ljudbok, har jag insett hur praktiskt det är att kunna lyssna på böcker. På det sättet hinner jag med att "läsa" många fler böcker än vad jag tidigare hunnit eller kunnat. Fast om jag skulle ha köpt alla ljudböcker som jag hittills tagit mig igenom, hade det kunnat bli en dyr historia ... Tack och lov för att det finns bibliotek!
 
I och med att jag jobbar i Varberg och att stadsbiblioteket där ligger på vägen mellan kontoret och tåget, är det mycket smidigare för mig att låna det mesta där. Falkenbergs stadsbibliotek ligger ju inte riktigt (fast ändå nästan!) på vägen hem från tåget. För att effektivisera mitt lånande ytterligare, brukar jag reservera böckerna hemma via internet och sedan bara springa in och hämta dem så fort jag fått klartecken att de är redo att hämtas. Precis som i andra kommuner är det inte bara böckerna på stadsbiblioteket som jag har tillgång till. Det går precis lika bra att reservera böcker på andra bibliotek i kommunen och sedan välja på vilket bibliotek man vill hämta böckerna. Smidigt, smidigt, smidigt!
 
 
Jag brukar vara noga med att välja att jag vill hämta mina reserverade böcker på stadsbiblioteket, men en gång råkade jag glömma bort det och märkte det inte förrän jag kollade på mailbekräftelsen som talade om att jag var välkommen att hämta boken på ... Träslövsläges bibliotek. Innan jag såg mailet hade jag fått ett sms, men i och med att avsändaren är "Biblioteket" oavsett vilket av kommunens bibliotek det är som skickar sms:et, tänkte jag inte på att scrolla ned och kontrollera avsändaren för detta sms.
 
Min första tanke när jag läste mailet var "Oj då ..." Klantigt! En aning skamset svarade jag på mailet från Träslövsläges bibliotek. Jag sade som det var - att jag missat att ändra vilket bibliotek jag ville hämta boken på och undrade om det var möjligt att få hämta det på stadsbiblioteket istället? "Hej! Ja jag skickar den med posten idag." svarade Anneli och dagen efter fanns den att avhämtas på stadsbiblioteket.
 
Stort tack till fina Anneli som kom till min undsättning! Det är det fina med bibliotekarier - de brukar vanligtvis vara så hjälpsamma och trevliga (med undantag från surtanten som jag råkade på när jag skaffade mitt bibliotekskort i Varberg, men henne tänker jag bortse från). Detta säger jag inte bara för att jag själv praoade som bibliotekarie i två veckor när jag var fjorton. Jag säger bara sanningen. Testa själv, så får du se att jag har rätt. :-)
 


Dagens citat:

"Saker utvecklar sig bäst för de som gör det bästa av hur saker utvecklar sig."
(John Wooden)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Medveten terror från lärarnas sida?

När jag satt och såg på Lilla huset på prärien - närmare bestämt det avsnittet där Mary får åka och delta i en stor matematiktävling - kom jag att tänka på när jag själv hade prov i skolan. För min del har det i princip alltid varit mer regel än undantag att mina lärare har gått omkring i klassrummet under provtillfället. Hur kommer det sig?
 
Jag avskydde det som pesten och framför allt när läraren fick för sig att den skulle ställa sig bakom en och läsa vad man skrev! Som om det inte vore stressigt nog att man skrev ett prov! En av mina lärare på högstadiet hade skor med klackar som lät när han gick omkring i klassrummet (för det gjorde han alltid under proven). Klack, klack, klack, klack ... När han vid något tillfälle ställde sig bakom mig för att läsa vad jag skrev, lade jag demonstrativt handen/armen för så att mina svar skymdes. Då väste han att det var onödigt gjort eftersom han ändå skulle läsa det sen. Ja, men varför kunde han inte vänta tills vi hade skrivit klart provet? Jag blev väldigt stressad över att han under provet redan började bedöma det jag skrev.
 
 
Gör lärarna fortfarande så? Är de ens medvetna om vilket stresspåslag deras vandrande orsakar? Vad är det de vill uppnå med att gå runt bland bänkarna? Kontrollera ifall det är någon som vill ha hjälp eller om någon fuskar? Om det är för att de vill vara beredda om någon behöver hjälp, fungerar det i så fall inte att sitta vid katedern och vänta tills någon räcker upp handen? Och om det är för att kontrollera ifall någon fuskar - kan de inte sitta och hålla koll från sin kateder?
 
Hur ser du på det här? Hade varit intressant att få en lärares syn på det hela :-)


Dagens citat:

"En vän är någon jag kan tänka högt inför."
(Ralph Waldo Emerson)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Hur ett klösträd ska användas

Tänk dig att du äger en katt (eller flera stycken - vad vet jag!) och att du gärna vill skämma bort nämnda katt då och då. Därför går du och köper ett magnifikt klösträd med tunnlar, gömslen och gud vet vad. Glad i hågen monterar du detta klösträd och visar det för din gulliga katt. Föreställ dig vidare din besvikelse när katten knappt ens ser åt trädets håll och än mindre använder det, trots idoga försök från din sida.
 
Just det var vad som hände oss. När vi flyttade från Köping bestämde vi oss för att göra oss av med katternas gamla klösträd, i och med att det föll sönder mer och mer för varje flytt, och köpa ett nytt. När vi kom till Getinge satte älsklingen ihop det nya trädet, men ingen av katterna visade det något intresse - inte ens kattmynta kunde få dem att ändra sig. Den enda som var intresserad var den lilla arga, men hennes intresse bestod enbart i att äta upp klösträdet.
 
Eftersom det nu varit oanvänt i mer än ett år, har älsklingen börjat prata om att sälja det. Det vill jag inte riktigt gå med på, då jag tror att det faktiskt kan komma till användning i framtiden. Men hur skulle jag kunna övertyga älsklingen om att behålla det? Det var då jag kom på den här geniala idén:
 
 
 
Visst blev det snyggt? :-D
 
UPPDATERING: Numera finns det inga böcker i något av våra två klösträd. Anledningen till det kommer jag berätta om vid ett senare tillfälle.


Dagens citat:

"Många missar lyckan. Inte på grund av att de inte finner den, utan på grund av att de aldrig stannar och njuter av den."
(William Feather)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Sandmannen (Lars Kepler)

Sandmannen är Lars Keplers fjärde bok i serien om kriminalkommissarien Joona Linna. Med andra ord kan det finnas spoilers i det här inlägget.
 
"En ung man hittas gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt i Stockholm. Han har legionärssjukan och är svårt nerkyld. På Södersjukhuset visar det sig att han är dödförklarad sedan sju år. Mannen var ett av seriemördaren Jurek Walters sista offer innan han greps av Joona Linna. Jurek Walter dömdes till rättspsykiatrisk vård och total isolering. Var har den unge mannen befunnit sig hela tiden? Hans oväntade vittnesmål gör att det gamla fallet måste tas upp igen. Det är bråttom. Någon måste ta sig in och vinna seriemördarens förtroende."
 
 
Hittills tycker jag att Sandmannen är den bättre av böckerna om Joona Linna. I mina ögon var här mer fart och en aning intressantare intrig. I de andra böckerna har författarduon Lars Kapler antytt och slängt ut ledtrådar om Joona Linnas "förhållande" till mördaren Jurek Walter, men det var först nu som bitarna föll på plats en efter en.
 
Dock tyckte jag att författarna var lite väl övertydliga i slutet när de skulle förklara för läsaren varför det blivit som det blivit i fråga om Jurek Walter och varför han gjorde de saker som han gjorde. Jag kan gå med på att de förklarade sådant som ägde rum innan boken tog sin början, men att peka ut resten var bara att dumförklara läsaren. Ibland är det bättre att låta vissa saker vara osagda och låta läsaren själv läsa mellan raderna. Man måste våga lita på att läsaren själv är kapabel att förstå och dra slutsatser.
 
Det här exemplaret har jag fått.


Dagens citat:

"Har du listat ut det än? Vi är inte våra tankar, vi är inte våra känslor."
(Robert Hall)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Falkenbergs strandpromenad

Innan semestern tog helt slut och det var åter dags att "komma tillbaka till verkligheten", tog vi en promenad längs strandpromenaden i Falkenberg - sträckan som går från Peter Åbergs väg och längs hamnen bort till Skrea.
 
 
 
 
Jag får erkänna att jag inte blev helt tagen med storm, men det var ändå småmysigt vid småbåtarna. :-) Vi tog oss bort till Skrea strand och undersökte om det fanns något bra badställe där det inte var lika mycket folk som på själva stranden. Älsklingen passade på att fota och filma maneter som vi stötte på under denna undersökning.
 


Dagens citat:

"Livet är nu."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Avd. 83

I Kapitel1:s tävlingsomgång av Månadens novell under juni-augusti fanns det en hel del bra bidrag. Tyvärr fick man bara rösta på tre stycken, så det fanns en och annan novell som inte kunde få min röst. En av dessa noveller var Frida Nordvalls Avd. 83.
 
Den här novellen behandlar ett allvarligt samhällsproblem som tyvärr är vanligt förekommande, men som man ändå inte riktigt vågar prata om - psykisk ohälsa. Med sina väl valda formuleringar berörde Frida Nordvall mig. Oundvikligen började jag fundera över mitt eget liv och min nuvarande situation. Det fanns vissa igenkänningsfaktorer i novellen.
 
 
Frida Nordvall ska ha ett stort tack för att hon väljer (och vågar?) belysa det här ämnet. Det låter kanske fånigt, men i sina mörka stunder är det lätt att tänka att man är fullkomligt ensam och att man aldrig kommer bli glad igen, så att läsa Avd. 83 gav mig en smula hopp. :-)


Dagens citat:

"När du vet ditt sanna värde kan ingen någonsin få dig att känna dig värdelös."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Cancer goodbye, cancer farewell

I april fick jag ett mail från en tjej som arbetar med projektet ForLife, som stödjer cancerforskningen. Så här skriver de själva om sin verksamhet på hemsidan:
 
"ForLife som drivs av företaget Helpers Alliance Sweden AB (Org.nr. 556915-7174) är ett företag som genom sin roll som anordnare i Jobb- och utvecklingsgarantins sysselsättningsfas hjälper deltagarna att skaffa erfarenhet, meriter och referenser för framtida jobb genom ett aktivt arbete till förmån för cancerforskning."
 
 Bilden är lånad från deras hemsida - med deras tillåtelse.
 
Så här beskrev Lotta (tjejen som skickade mailet) deras verksamhet:
 
"ForLifes grundidé är att sälja enkla, smarta och användbara produkter till förmån för cancerforskning. Försäljningen sker via e-handel samt vid större evenemang och hela överskottet går till vår insamling för cancerforskning."
 
Hon undrade om jag ville sprida vidare budskapet om deras projekt genom att skriva ett inlägg. Som tack skulle jag få välja en av deras produkter. På grund av att jag mådde ganska dåligt just då, sköt jag upp besvarandet av mailet och det var först i slutet av augusti som jag tog tag i saken och skickade ett svar.
 
 Bilden är lånad från deras hemsida - med deras tillåtelse.
 
Deras projekt förtjänar att få synas och därför skriver jag mer än gärna det här inlägget. Dock hade jag inte hjärta att ta emot ersättning för att skriva det här inlägget, dels eftersom jag vet att ForLifes produkter gör bättre nytta genom att bli sålda, dels för att det de gör är viktigt och beundransvärt. I och med att båda mina föräldrar drabbades av cancer förra året (men har nu blivit fysiskt friska) vet jag hur viktig cancerforskningen är. Med andra ord är det här inlägget inte sponsrat - det är skrivet från hjärtat.


Dagens citat:

"De som alltid är upptagna med något kan inte njuta av världen."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Tänk på ett tal (John Verdon)

Uppläsare: Peter Andersson
 
"Dave Gurney, en pensionerad kriminalare, får en dag besök av en gammal kamrat från collegetiden som har ett ovanligt problem. Mark Mellery har fått ett mystiskt brev. Det är skrivet på vers och slutar med: "Strax ska du få se hur väl jag känner dina hemligheter, tänk på ett tal vilket som helst upp till tusen och öppna det lilla kuvertet." När Mark Mellery tänker på 658 och tittar i det förseglade kuvertet finner han exakt samma tal där och orden: "Förvånar det dig att jag visste att du skulle tänka på 658?"

Vem gömmer sig bakom avsändaren X Arybdis? Vem är det som kan läsa hans tankar? Vem är det som vet vilket tal han spontant skulle välja? I brevet antyds också Marks förflutna som alkoholist, en mörk period i livet som han trott att han för alltid lämnat bakom sig.

Fylld av fruktan ber Mark att Dave Gurney ska hjälpa honom. Gurney är till en början mest road av det mystiska brevet. Men när Mark efter ett par veckor hittas död med uppskuren hals på sin egendom och flera mord inträffar, där offren fått samma typ av brev, finner sig Gurney plötsligt indragen i den dödliga jakten på en intelligent psykopat och seriemördare där även hans eget förflutna blir ett hot."
 
 
När jag började lyssna på John Verdons Tänk på ett tal var mina förväntningar relativt höga. Jag trodde att det här skulle vara en spännande lyssning och att jag skulle ha svårt att slita mig från den. Emellertid var sanningen en annan och ganska snart - innan huvudintrigen hade visat sig - började jag tappa intresset.
 
Problemet med boken är att den är för pratig och tenderar att bli onödigt utdragen. Målande beskrivningar i all ära, men då ska dessa användas med måtta. John Verdon skulle i det här fallet ha tjänat på att stryka en hel del, exempelvis det utdragna slutet.
 
Intrigen är intressant och det blev en småkul vändning, även om den till viss del var en smula förutsägbar (åtminstone när det kom till gärningsmannens identitet). Om Verdon bara hade varit mindre pratig hade det här kunnat bli en vinstlott. Nu var det snarare en besvikelse, trots gärningsmannens finurlighet i fråga om brottens utförande.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lånat på Varbergs bibliotek.


Dagens citat:

"Människan behöver svårigheter; de är nödvändiga för hälsan."
(Carl Jung)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Inget bordsskick så långt ögat kan nå

Den lilla arga här hemma har som sagt små underligheter för sig. Varje gång som vi låter henne springa ute på vardagsrumsmattan, tar hon sig i princip alltid till burens ena gavel för att äta hö (hennes "höhäck" sitter utanpå buren, så hon kan få tag på hö både inifrån och utifrån). Ifall det bara hade varit på det viset - att hon sitter och äter hö - skulle jag inte haft något emot det. Fast nu är det ju inte bara hö som hon mumsar i sig, utan även lite påslakan. För att skydda väggen har vi satt upp ett gammalt påslakan bakom buren. Påslakan och lakan är tydligen väldigt gott för en liten kanin.
 
Givetvis "vill" jag vara elak och förstöra det roliga för henne. Jag har funderat och funderat på hur jag ska bära mig åt för att få henne att sluta skutta dit bak. Till slut slog det mig. Om det nu är hö som hon vill ha, ska hon få det. Därför fyllde jag en av djurens matskålar med hö och ställde fram på mattan:
 
 
 
"Mohaha", tänkte jag. "Glufs", tänkte den lilla arga. Så här ser det ut (varje gång) efter att hon har ätit hö ur matskålen:
 
 
 
Och du kan nog tänka dig hur "lite hö" som ligger på mattan när den där skålen är nyfylld ... Känner du till någon vett- och etikettskola som vi skulle kunna skicka den lilla arga till?


Dagens citat:

"Dagens agenda: andas ut, andas in, andas ut."
(Buddha)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Nämn en TV-serie som ... Del 20

20. Nämn den TV-serie som kan skrämma dig mest.
 
Nu har jag visserligen inte sett serien på många år, men såvitt jag vet är det bara fängelseserien Oz som jag har tyckt har varit skrämmande. Å andra sidan berodde det kanske på min "unga" ålder som gjorde att jag tyckte så. Borde kanske se om man kan se om den. Minns inte särskilt mycket av den idag och det kan ju tänkas att den inte är lika skrämmande nu som den var då. :-)
 
 
Vilken TV-serie skrämmer dig mest?


Dagens citat:

"Det bästa du kan göra när det regnar är att låta det regna."
(Henry Wadsworth Longfellow)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Min bokhylla berättar

Jag tänkte utföra ett litet experiment med dagens inlägg. Om det faller väl ut kan det tänkas att jag gör om det vid något annat tillfälle. Allt beror på.
 
Vad jag har tänkt är att se om jag kan skapa något sammanhängande med den första meningen från tio slumpvis utvalda böcker som finns i min bokhylla (jag har endast valt böcker som jag har läst). Är du beredd? Då kör vi!
 
"Det heliga landet är förlorat. Det var uppenbart och ställt utom allt rimligt tvivel att hon hade förlorat förståndet. Jag stirrar ned på mina skor och ser ett tunt lager av aska landa på det slitna lädret. Det är mitt i natten och snö blåser in från havet. Det kan blåsa hårt i San Francisco. Simon ligger på rygg i sin säng och kastar en boll mot taket. Ett högt tutande fick Martin att rycka till och vända på huvudet. Han är tillbaka. När Viktor Strandgård dör är det faktiskt inte första gången. Man kan tycka att han kunde ha bestämt sig tidigare och att han kunde ha varit karl nog att meddela omgivningen sitt beslut."
 
 
 
 
Tja, om det hade varit början på en bok skulle jag antagligen suckat mig fördärvad av förvirring, men med tanke på mina förutsättningar tyckte jag att det gick ganska bra. Vad säger du? Jag skulle kunna tänka mig att göra om det här. :-)
 
Böckerna som användes var (de är angivna i den ordning de användes): Den siste tempelriddaren av Raymond Khoury, Solens diamanter av Nora Roberts, Revolt av Suzanne Collins, Sandmannen av Lars Kepler, För mycket av det goda av Jacqueline Briskin, Som Zlatan fast bättre av Niclas Christoffer, Eldfloder av Elin Holmerin, Femtio nyanser av mörker av E.L. James, Solstorm av Åsa Larsson samt Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson.


Dagens citat:

"Det är inte vad du ser på som betyder något, det är vad du ser."
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Till vår lilla prins

Runt 9.20-tiden idag fick vår lilla älskade hankatt somna in. Sedan några år tillbaka hade han njursvikt och under helgen som nyss var, märkte vi att han blev dålig. Mycket dålig. När älsklingen ringde till veterinären i Falkenberg igår, fick han en tid idag på morgonen. Jag kunde inte följa med eftersom jag var tvungen att åka till jobbet.
 
Det fanns inget som kunde göras, utan det mest skonsamma var att låta honom somna in. Det gör fruktansvärt ont i mig och en del av mig skrek "NEJ!". Men att låta honom fortsätta leva vore egoistiskt och grymt. En liten tröst är att hans aska kommer spridas där hans systers aska spreds förra året. Äntligen får de vara tillsammans igen.
 
Vår lilla älskling, du är och kommer alltid vara älskad. Du efterlämnar ett stort hål som ingen annan kommer kunna fylla. Du är enormt saknad. <3 Tack för den tid vi fick tillsammans.
 
 

 
 
Jag vet att jag inte är någon skönhet eller så
om du lämnar mig kan jag väl det förstå
för vad har jag ge dig som ingen annan har
jag är ingen särskild medans du är underbar

Aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där för mig som jag är där för dig
ge inte upp

Livet är en gåta du är gåtans svar
allt annat må försvinna om du blott stannar kvar
för också när jag tvivlar det känns som allt är slut
jag sjunker ner i hjälplöshet och inte hittar ut

Aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där (är där) för mig (för mig) som jag är där för dig
ge inte upp

När jag klantar mig
när jag sviker dig
när jag sabbar och förstör
var kvar ändå
tro för oss två för du vet vad jag än gör
ja vad jag än gör

Så aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där (är där) för mig (för mig) som jag är där för dig
ja jag är där för dig

Aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där (är där) för mig (för mig) som jag är där för dig
ge inte upp

Ge aldrig upp
Älskar dig så

(aaaahhh)


Det var skönt så länge det varade ...

I simhallen märktes det tydligt när det hade blivit sommar. Vissa dagar var det så pass öde att jag var i princip den enda i bassängen och för att inte tala om omklädningsrummet! Under sommaren blev jag bortskämd med lugn och ro i överflöd. Nåväl, visst hände det en och annan gång att det fanns yngre personer i banan bredvid som kastade hårda badbollar i huvudet på mig, men det är bara detaljer. Nu försöker jag se till helheten. :-)
 
 
När vi hade nått mitten av augusti insåg jag att smekmånadstiden var över. Från och med nu är det skrikiga barn och köer till duschrummet som gäller.
 
Aja, man kan inte få allt här i livet. ;-)


Dagens citat:

"Allting förändras."
(Shunryu Suzuki)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

En annorlunda morotskaka

Samtidigt som svärmor talade varmt om raw food, tipsade hon oss även om den här morotskakan som inte innehåller vitt socker. Istället för socker har man i dadlar. Jag som gillar "vanlig" morotskaka ville gärna testa den här. Det var älsklingen som stod för bakandet.
 
Om man förväntar sig att kakan ska smaka som "vanlig" morotskaka, blir man nog rätt besviken i och med att smakerna skiljer sig ganska mycket åt. Fast efter några tuggor vande jag mig vid smaken och tyckte att den smakade helt okej.
 
 
 
Glasyren var till en början för lös, men blev fastare efter att ha stått i kylen över natten. Dock smakade den lite för mycket citron, så nästa gång ska vi testa att ta några droppar citronsaft istället för både saft och skal från en citron.
 
Över lag var det ett helt okej recept som jag kan tänka mig att testa igen. :-) Har du några tips på en annorlunda morotskaka?


Dagens citat:

"Om du inte får allt du vill ha, tänk på allt du inte får som du inte vill ha."
(Oscar Wilde)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Fyren mellan haven (M.L. Stedman)

Uppläsare: Anna-Maria Käll
 
"Efter fyra uppslitande år vid första världskrigets västfront återvänder Tom Sherbourne till Australien och tar anställning som fyrvaktare på Janus Rock, en ensligt belägen ö nästan en halv dagsresa från kusten. Omgiven av havets tomma vidder och med sin unga hustru Isabel som enda sällskap, hoppas Tom finna ro för sin sargade själ.

En aprilmorgon några år senare spolas en båt upp på stranden och i den vinddrivna farkosten finner fyrvaktarparet en död man och ett levande spädbarn. Tom vill först låta underrätta myndigheterna, men Isabel, som genomlidit tre missfall, ser barnet som svaret på alla hennes böner, som en gåva direkt från Gud. Mot bättre vetande beslutar de sig för att behålla den lilla flickan och låta världen tro att hon är deras dotter. Det är först två år senare, när de återvänder till fastlandet, som paret inser att den händelse som gett deras tillvaro en mening samtidigt slagit en annan människas liv i spillror."
 
 
Fyren mellan haven fick mig att börja fundera över vad som är rätt eller fel, eller om det går att få något ogjort - att rätta till sitt misstag - när det gällen den situation som Tom och Isabel ställs inför. Flera gånger ville jag ruska om de båda och skrika åt dem.
 
Det de gjorde anser jag är fel. De borde ha hanterat det hela på ett annat sätt. Samma sak när det gäller hur de vuxna behandlade den lilla flickan. Jag tror att om de bara hade förklarat för henne hur det hela låg till, hade det nog inte blivit samma cirkus som det nu blev. Fast det är bara vad jag tror.
 
På det hela taget är Fyren mellan haven en välskriven och sorglig berättelse, men kanske en smula för lång. Jag tror att M.L. Stedman hade tjänat på att låta berättelsen avslutas efter Tom och Hannahs sista möte och när Tom och Isabel lämnar staden. Allt annat efter det kändes bara onödigt och tillförde inte berättelsen något. För mig kändes det lite som att jag blev skriven på näsan när jag läste de sista sidorna.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lånat från Varbergs bibliotek.


Dagens citat:

"Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste du fortsätta framåt."
(Albert Einstein)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Nämn en TV-serie som ... Del 19

19. Nämn den roligaste TV-serien som du tittat på.
 
Jag vet inte om det är möjligt att utse någon till "roligast", men jag har fått mig en del skratt av att titta på The big bang theory - serien om några universitetsforskare och grannflickan Penny. :-) Det är en småmysig och kul serie att småkolla på.
 
 
Om man bortser från den sista säsongen, kunde How I met your mother vara kul, även om en del avsnitt kändes onödiga och överdrivna. Min favorit var karaktären Barney Stinson.
 
Buffy har också fått mig att skratta en hel del. Jag gillar hur de har bakat in humorn i det "allvarliga".
 
Vilken är den roligaste TV-serien som du har sett?


Dagens citat:

"Den som tar stora steg vandrar inte fortast."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Seriehjälten inom dig

Jag har tidigare berättat att jag och älsklingen var på Warcon i Varberg i juli och att vi där, bland annat, spelade spelet Sentinels of the multiverse. Eftersom vi tyckte att det var ett roligt spel, har det nu fått hitta hem till oss. :-)
 
 
 
Oftast lyckas vi vinna mot "bossen", men visst har det hänt en och annan gång att vi blivit besegrade. :-( Fast det tycker jag är ett charmigt inslag. Precis som älsklingen brukar säga, ska samarbetsspel inte vara enkla.
 
 
Mitt stora "bekymmer" med Sentinels of the multiverse är när det på hjältekorten står att man kan skada ett "mål" ("target"). När det står så och inte "fiendemål" ("non-hero target"), innebär det att man kan skada vem som helst - även någon av de andra hjältarna eller till och med sig själv. Jag glömmer hela tiden bort det och får för mig att det bara är fienden som man ska skada. Beroende på vilken hjälte man är, kan det ibland vara en fördel med att skada sig själv ... Jag får försöka bli bättre på att komma ihåg det. :-)
 
 
I skrivande stund är detta det spel som för närvarande spelas mest här hemma - så roligt är det! :-D


Dagens citat:

"När allt kommer omkring, mina kära vänner, är allt som det ska vara."
(Alanis Morissette)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

"Oh captain, my captain!"

Jag har svårt att tro att det har undgått någon att vår älskade skådespelare och komiker Robin Williams gick bort den 11 augusti i år. För mig känns det overkligt att han är borta - han har ju alltid funnits där. :-( Trots att jag inte kände honom personligen, kommer det vara en stor saknad.
 
När jag först såg nyheten på morgonen trodde jag att det hade blivit någon teknisk miss, för allt jag såg var en bild på Robin Williams tillsammans med rubriken "Polisen misstänker självmord". I tron att det var något strul, klickade jag med ett leende fram artikeln.
 
 
Leendet slogs snabbt i bitar och hjärtat sjönk som en sten. Varför Robin Williams? I och för sig läste jag att han både kämpat mot depression och beroende, men ändå. :-( Det kändes inte rättvist. Å andra sidan är det aldrig rättvist när någon mister sitt liv innan "det är dags", men Robin Williams dödsfall känns bara så fel och (för mig) så plötsligt.
 
Jag minns när min svensk- och musiklärare på högstadiet tvingade oss att se filmen Döda poeters sällskap. Jag tyckte inte alls om filmen, men däremot tyckte jag om Robin Williams skådespelarinsats! Jag kan inte minnas en enda film där han inte har gjort ett bra jobb. I alla de filmer jag sett med honom gör han alltid ett bra jobb. Där kunde man verkligen snacka om talang.
 
 
Mina tankar går (och har sedan hans bortgång gått) tills hans nära och kära.


Dagens citat:

"Vad andra tycker om mig är inte min ensak."
(Wayne Dyer)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Nämn en TV-serie som ... Del 18

18. Nämn den konstigaste TV-serien som du tyckt om.
 

"Konstigaste" som i att det är underligt att jag faktiskt tycker om serien, eller som i att det mest förekommer underligheter i serien? Visst är jag duktig på att kunna tolka de här påståendena på två olika sätt?
 
Om det gäller en serie som jag egentligen inte borde tycka om men ändå gör det, är det självklara svaret fantasyserien Game of thrones. Jag är som bekant långt ifrån fantasyfrälst (även om jag jobbar på saken), men den här serien tycker jag om!
 
 
 
Nu till en serie där det sker underligheter. I ärlighetens namn kan jag i skrivande stund inte riktigt komma på en sådan serie. De mest konstiga serierna är väl i så fall Buffy / Angel, alternativt Moonlight eller zombieserien The walking dead, fast konstigare än så blir det inte. I och för sig skulle kanske även Continuum passa in, men efter att endast ha sett första säsongen har jag inte bestämt mig för om jag tycker om den eller inte.
 
Vilka konstiga serier tycker du om?


Dagens citat:

"Genom att sikta mot det omöjliga, kan du nå det högsta möjliga."
(August Strindberg)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Jag är ingen flippfloppflicka

Under min sista arbetsdag inför sommarsemestern fick jag en sommarpresent av min chef, bestående av ett par söta flippflopps. Hittills har jag aldrig gått i den här typen av skor eftersom jag aldrig fastnat för dem när jag har prövat dem i butik. Fast nu när jag fick ett par som gåva hade jag inte hjärta att vägra ta emot dem eller förpassa dem till klädkammarens mörka vrår. Därför har jag försökt använda dem så mycket jag kunnat nu i sommar.
 
Till en början hade jag svårt att hålla kvar "skorna" på fötterna (på ena foten spretade tårna, medan de på andra foten knep ihop allt vad de kunde). När jag till sist fick in det rätta knycket uppstod nästa problem: Jag får skoskav av mina flippflopps!
 
 
Undrar du hur det är möjligt? Elementärt, min kära läsare! Det är den där "fjongen" som man har mellan stortån och den andra tån som skaver. Ena dagen skavde den upp så mycket att jag fick ett litet öppet sår mellan de båda tårna. Inte det minstaste trevligt!
 
Fast oroa dig icke! Jag har en plan! Eller snarare en temporär lösning, men det är ju samma sak - inte sant? Vad jag har gjort är att ha satt på plåster på "fjongarna". Dock är det precis som med min egen hud - plåstrena vill inte riktigt sitta fast, men när de gör det fungerar detta utmärkt. Flippfloppskoskav är numera ett minne blott. Mohaha ...


Dagens citat:

"Låt inte ditt humör styra dina handlingar."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Är du med och räknar steg?

Under min tid på hyresnämnden deltog jag i två stycken stegtävlingar tillsammans med mina dåvarande arbetskamrater. Då och då händer det att jag fortfarande får mail från anordnaren och i augusti fick jag ett mail om att det är dags för Korpens stegtävling igen - 15 september till 12 oktober.
 
 
Eftersom vi är för få på jobbet och det inte är säkert att min chef ändå hade varit intresserad, kommer jag inte att delta officiellt i tävlingen. Däremot hade jag tänkt att ändå räkna steg under den här perioden och hoppas att du vill göra mig sällskap, så vi kan sporra och peppa varandra. :-) Åtminstone i slutet av perioden kommer jag redogöra för hur många steg det har blivit för min del.
 
Vad säger du? Är du med på att räkna steg med mig? :-)


Dagens citat:

"Livet fortsätter ge dig samma utmaningar om och om igen - tills du lär dig. Om du ser ett mönster, sök lärdomen."
(Karen Salmansohn)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Nämn en TV-serie som ... Del 17

17. Nämn en TV-serie som du önskar att du aldrig tittat på.
 
Oj då ... Man skulle kunna tolka det på två sätt - en positiv synvinkel och en negativ. Jag väljer att börja med den negativa vinkeln.
 
Scrubs är en serie som jag förvisso inte sett varje avsnitt av, men som jag gott hade kunnat vara utan. Samma sak med Family guy. I mina ögon är båda serierna så fruktansvärt löjliga (mer än vad som är rimligt för komediserier) och mycket av det som förekommer förstår jag inte varför de har tagit med. Dock respekterar jag de personer som väljer att se på och tycker om dessa serier.
 
 
Om man ska se påståendet från den ljusa sidan, önskar jag att jag aldrig sett Veronica Mars och Game of thrones tidigare, för då hade jag fått möjligheten att se dem för första gången nu! Med det menar jag att det är en speciell upplevelse att se så bra serier för första gången. :-) Jag längtar till nästa säsong av Game of thrones.


Dagens citat:

"Framgång når dem som inte är alltför upptagna med att söka den."
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dags att utforska vår råa sida

Min svägerska har hållit på med raw food ett tag och hon har även försökt få oss att testa det - i alla fall när det kommer till bakning. Jag har dock inte tagit tag i saken och den främsta anledningen har varit för att det recept som jag fick av henne var utan mått-/viktangivelser. När jag bakar behöver jag veta hur mycket av varje ingrediens som jag ska ha i, annars vågar jag inte försöka mig på att baka. Kanske kan jag komma dit i framtiden, men inte nu.
 
När vi var i Dalarna under min semester fick vi smaka på två sorters raw-kakor som min svärmor hade bakat. Dessa kakor gav oss mersmak för raw, så vi bestämde oss för att testa det själva när vi kom hem igen och det har vi gjort.
 
Myntiga bollar
 
Hittills har vi testat på några kakor, bland annat myntiga bollar och powerchoklad. Det är älsklingen som än så länge har stått för bakandet (med andra ord kan jag inte ta åt mig äran).
 
Med tanke på fördelarna med att skippa vitt socker, är tanken att vi undan för undan ska övergå mer till raw-bak. Vi kommer inte sluta helt med "vanligt" bakande, men vi ska i alla fall minska på det.
 
Än så länge har det varit enkelt och smakat gått, så det här kommer nog gå bra. :-) Du kommer alltså får se fler raw-förslag här på bloggen. Har du något tips på bra raw-recept?


Dagens citat:

"En vän är någon som vet ditt hjärtas sång, och kan sjunga den när du glömt orden."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

För mycket av det goda (Jacqueline Briskin)

"Året är 1949. De tre systrarna Sylvander flyttar från England till Kalifornien. Tillsammans med sin far ska de börja på nytt. Systrarnas moster är gift med Gideon Talbott, stor byggherre i San Francisco och mycket rik.
 
Honora, den äldsta systern, den varmhjärtade, blir ohjälpligt kär i Curt Ivory i samma sekund hon ser honom. Hon kommer aldrig någonsin att älska någon annan man.
 
Crystal, sexig skoningslös mellansyster, låter inte någon eller något hejda hennes begär efter rikedom och makt. Inte ens om det betyder äktenskap med en man gammal nog att vara hennes far, eller att i berusad hämnd förföra sin systers man.
 
Joscelyn, den yngsta, den fula lilla ankungen med affärsbegåvning, upplever en askungesaga med en bländande, dynamisk man. Lyckligen får de varandra - tills allt ohjälpligt slås i spillror i en fruktansvärd våldsakt.
 
Curt Ivory, mannen allt roterar kring, briljant karismatiskt affärsgeni, bygger upp ett världsimperium i konstruktionsbranschen. Han blir en farlig fiende för den man som en gång var hans mentor: Gideon Talbott.
 
Miljöerna växlar mellan lyx och djupaste fattigdom, mellan USA, Europa och arabvärlden."
 
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om Jacqueline Briskins För mycket av det goda. Som läsare får man följa systrarna Sylvander från 1949 till 1985, och jag får erkänna att det händer en del. Om man inte gillar svaga och undfallande kvinnor som i princip endast lever för att behaga sina män, ska man nog undvika att läsa den här. Jag retade mig delvis på dessa svaga kvinnor - dock var Joscelyn nästan ett undantag - även om jag försökte hålla i minnet att det var en annan tid.
 
Det finns en del intriger att hugga tag i, men trots det kände jag mig ändå inte helt engagerad. Jag satt mest och irriterades på att Briskin fokuserade så mycket på personernas utseenden och beskrev dessa nästan varje gång då personerna kom på tal. Det var i alla fall så jag upplevde det.
 
För mycket av det goda fungerar som ett tidsfördriv, men dessvärre inte mycket mer än så.
 
Det här exemplaret har jag fått.


Dagens citat:

"Frihet är ett sinne som inte klänger sig fast vid något."
(Joseph Goldstein)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Tårtinspiration

Inför min födelsedag satt jag och funderade på vilken sorts tårta som jag ville göra. Till slut bestämde jag mig och du kommer senare få se resultatet, förutsatt att den inte blir fullkomligt misslyckad förstås. Hur som helst satt jag (innan jag bestämt mig) och kikade på de "modellerade" tårtor som jag tidigare har gjort och vill med det här inlägget dela med mig av bilderna samt länkarna till respektive inlägg.
 
Min pappas födelsedagstårta. Blev besviken på att marshmallowfondanten blev så skrynklig. :-(
 
Min födelsedagstårta förra året. Hade inte tid och ork att göra någon speciell tårta. Hade först planerat att göra en lite mer avancerad än den här, men det blev pannkaka av alltihop.
 
Vår påsktårta. :-) Blev ganska nöjd med den.
 
 
Dödskalletårtan som jag bakade tillsammans med Hanan.
 
 
Bröllopsdagstårtan som jag bakade till vår bröllopsdag när vi hade varit gifta i ett år.
 
 
Min examenstårta! Den första "annorlunda" tårtan som jag bakade.
 
 


Dagens citat:

"Det verkar alltid omöjligt tills dess att det är gjort."
(Nelson Mandela)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Nämn en TV-serie som ... Del 16

16. Nämn den första TV-serien som du blev besatt av.
 
Besatt och besatt ... Jag tycker inte riktigt om det ordet. För mig är ordet "besatt" negativt. Därför väljer jag att byta ut "besatt" mot "fastna för".
 
Fast jag är inte helt säker på vilken TV-serie som är den första som jag fastnade för och gjorde vad jag kunde för att se varje avsnitt av. Antingen var det Buffy eller Dawson's creek. Båda dessa serier har var och en på sitt sätt format mig till den jag är idag.


Dagens citat:

"Du kan inte korsa havet genom att endast stå och titta på vattnet."
(Rabindranath Tagore)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Jessica som president!

Året är 1960. Vem ska bli USA:s nästa president - Nixon eller Kennedy? I brädspelet 1960 - The making of the president är det du som avgör (eller åtminstone har chans att påverka)!
 
 
 
När älsklingen såg att hans brädspelsförening hade spelet, passade han på att låna hem det. Det påminner en del om spelet Twilight struggle, med några (enligt mig få) skillnader.
 
 
 
Spelet går ut på att "vinna" så många delstater som möjligt inför valdagen. Helst vill man ha de delstater som är värda fler röster; exempelvis är New York värd 45 röster, medan Mississippi är värd 8 röster. Det finns olika sätt att "vinna" dessa röster och bland annat är det genom att spela ut de kort som man har på hand varje runda (som Twiligt struggle).
 
 
 
När det är tre rundor kvar innan valdagen, är det dags för debatt i medborgerliga rättigheter ("civil rights"), försvar ("defense") och ekonomi ("economy"). I slutet av varje runda innan debatten, får man spara ett kort till debattrundan. Då gäller det att tänka på kortets värde och vilket debattämne det gäller.
 
 
 
 
Jag tycker att 1960... var ett helt okej spel. Förvisso blev det ganska ensidigt genom att man hela tiden "slogs" om samma delstater - de med högst antal röster. Men det positiva med spelet är som med Twiligt struggle - det gäller att tänka och planera längre än vad näsan räcker.


Dagens citat:

"Har du skänkt världen någon kärlek idag?"
(Norman L. Martin)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Vattenfall och det perfekta mordet

Dagen efter vårt lilla äventyr i Sonfjällets nationalpark, var vi båda en smula mörbultade. Nåväl, vi hade åtminstone träningsvärk (olidlig sådan) i främst benen, men även andra delar av kroppen. Av den anledningen hade vi inga andra planer än att se vattenfallet i Fulufjällets nationalpark (i nordvästra Dalarna, intill norska gränsen) och sedan fick det vara bra med det.
 
 
Dock hade vi inte räknat med att det var en bit att gå för att komma till vattenfallet och under vandringen började vi ändå fundera på om vi trots allt skulle försöka oss på att ta oss upp till vattenfallets topp och se sjön som är belägen där. Våra ben var dock av annan uppfattning. Jag kände mig som en gammal gumma när vi gick igenom den vackra nationalparken.
 
Framme vid vattenfallet bestämde vi oss för att sjön där uppe fick vänta till en annan gång. Den här gången nöjde vi oss med att se på Sveriges högsta vattenfall och hur folk runtomkring betedde sig. Att se vattenfallet på så nära håll var tämligen mäktigt. :-)
 
 
När vi hade sett färdigt och tagit de bilder vi ville ha, tog vi oss tillbaka till nationalparkens entré. På vägen tillbaka pratade vi om allt möjligt, däribland hade vi en diskussion om det perfekta mordet. Min inställning var från början att den här nationalparken hade passat bra till det, men slutligen kom vi fram till att det inte stämde, utan att det istället var en annan nationalpark som hade passat bättre till det. Kanske gör jag en berättelse av det - vi får se.
 
Efter att vi fått mat i magarna, kom vi fram till att det var dags att bege oss hem till Falkenberg igen. Vi anlände dagen därpå - en aning trötta och utmattade.
 


Dagens citat:

"Fråga dig om du är lycklig och du slutar att vara det."
(John Stuart Mill)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

RSS 2.0

PersonligtToppblogg.se

Personligt
webbhotell
Blogglista.se
Free Pencil 2 Cursors at www.totallyfreecursors.com


Jessicas grotta
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!