Jessicas grotta

Hur ett klösträd ska användas

Tänk dig att du äger en katt (eller flera stycken - vad vet jag!) och att du gärna vill skämma bort nämnda katt då och då. Därför går du och köper ett magnifikt klösträd med tunnlar, gömslen och gud vet vad. Glad i hågen monterar du detta klösträd och visar det för din gulliga katt. Föreställ dig vidare din besvikelse när katten knappt ens ser åt trädets håll och än mindre använder det, trots idoga försök från din sida.
 
Just det var vad som hände oss. När vi flyttade från Köping bestämde vi oss för att göra oss av med katternas gamla klösträd, i och med att det föll sönder mer och mer för varje flytt, och köpa ett nytt. När vi kom till Getinge satte älsklingen ihop det nya trädet, men ingen av katterna visade det något intresse - inte ens kattmynta kunde få dem att ändra sig. Den enda som var intresserad var den lilla arga, men hennes intresse bestod enbart i att äta upp klösträdet.
 
Eftersom det nu varit oanvänt i mer än ett år, har älsklingen börjat prata om att sälja det. Det vill jag inte riktigt gå med på, då jag tror att det faktiskt kan komma till användning i framtiden. Men hur skulle jag kunna övertyga älsklingen om att behålla det? Det var då jag kom på den här geniala idén:
 
 
 
Visst blev det snyggt? :-D
 
UPPDATERING: Numera finns det inga böcker i något av våra två klösträd. Anledningen till det kommer jag berätta om vid ett senare tillfälle.


Dagens citat:

"Många missar lyckan. Inte på grund av att de inte finner den, utan på grund av att de aldrig stannar och njuter av den."
(William Feather)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: bokhylla, klösträd;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Katten Jones
skriven :

Gissar att djuren plötsligt blev intresserade när det fanns saker som inte var till dem där? Rätt säker på att det är så det hade blivit här hemma nämligen ;)

Svar: Nja, inte riktigt. Sedan förra tisdagen (den 16/9) har vi ingen katt :-( Vi blev tvungna att avliva hankatten eftersom njursvikten kom till sitt slutskede nu. Och förra året fick vi avliva hans syster. Så i dagsläget har vi "bara" en (bråkig) kanin hemma, men från och med imorgon blir det lite mer fart här hemma ... :-P Då blir det tillökning i familjen :-D
Jessica