Jessicas grotta

Inget bordsskick så långt ögat kan nå

Den lilla arga här hemma har som sagt små underligheter för sig. Varje gång som vi låter henne springa ute på vardagsrumsmattan, tar hon sig i princip alltid till burens ena gavel för att äta hö (hennes "höhäck" sitter utanpå buren, så hon kan få tag på hö både inifrån och utifrån). Ifall det bara hade varit på det viset - att hon sitter och äter hö - skulle jag inte haft något emot det. Fast nu är det ju inte bara hö som hon mumsar i sig, utan även lite påslakan. För att skydda väggen har vi satt upp ett gammalt påslakan bakom buren. Påslakan och lakan är tydligen väldigt gott för en liten kanin.
 
Givetvis "vill" jag vara elak och förstöra det roliga för henne. Jag har funderat och funderat på hur jag ska bära mig åt för att få henne att sluta skutta dit bak. Till slut slog det mig. Om det nu är hö som hon vill ha, ska hon få det. Därför fyllde jag en av djurens matskålar med hö och ställde fram på mattan:
 
 
 
"Mohaha", tänkte jag. "Glufs", tänkte den lilla arga. Så här ser det ut (varje gång) efter att hon har ätit hö ur matskålen:
 
 
 
Och du kan nog tänka dig hur "lite hö" som ligger på mattan när den där skålen är nyfylld ... Känner du till någon vett- och etikettskola som vi skulle kunna skicka den lilla arga till?


Dagens citat:

"Dagens agenda: andas ut, andas in, andas ut."
(Buddha)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: bordsskick, kanin;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: