Jessicas grotta

Jessica som president!

Året är 1960. Vem ska bli USA:s nästa president - Nixon eller Kennedy? I brädspelet 1960 - The making of the president är det du som avgör (eller åtminstone har chans att påverka)!
 
 
 
När älsklingen såg att hans brädspelsförening hade spelet, passade han på att låna hem det. Det påminner en del om spelet Twilight struggle, med några (enligt mig få) skillnader.
 
 
 
Spelet går ut på att "vinna" så många delstater som möjligt inför valdagen. Helst vill man ha de delstater som är värda fler röster; exempelvis är New York värd 45 röster, medan Mississippi är värd 8 röster. Det finns olika sätt att "vinna" dessa röster och bland annat är det genom att spela ut de kort som man har på hand varje runda (som Twiligt struggle).
 
 
 
När det är tre rundor kvar innan valdagen, är det dags för debatt i medborgerliga rättigheter ("civil rights"), försvar ("defense") och ekonomi ("economy"). I slutet av varje runda innan debatten, får man spara ett kort till debattrundan. Då gäller det att tänka på kortets värde och vilket debattämne det gäller.
 
 
 
 
Jag tycker att 1960... var ett helt okej spel. Förvisso blev det ganska ensidigt genom att man hela tiden "slogs" om samma delstater - de med högst antal röster. Men det positiva med spelet är som med Twiligt struggle - det gäller att tänka och planera längre än vad näsan räcker.


Dagens citat:

"Har du skänkt världen någon kärlek idag?"
(Norman L. Martin)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: 1960 - the making of the president, Spel för två, Twilight struggle, brädspel;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: