Jessicas grotta

Medveten terror från lärarnas sida?

När jag satt och såg på Lilla huset på prärien - närmare bestämt det avsnittet där Mary får åka och delta i en stor matematiktävling - kom jag att tänka på när jag själv hade prov i skolan. För min del har det i princip alltid varit mer regel än undantag att mina lärare har gått omkring i klassrummet under provtillfället. Hur kommer det sig?
 
Jag avskydde det som pesten och framför allt när läraren fick för sig att den skulle ställa sig bakom en och läsa vad man skrev! Som om det inte vore stressigt nog att man skrev ett prov! En av mina lärare på högstadiet hade skor med klackar som lät när han gick omkring i klassrummet (för det gjorde han alltid under proven). Klack, klack, klack, klack ... När han vid något tillfälle ställde sig bakom mig för att läsa vad jag skrev, lade jag demonstrativt handen/armen för så att mina svar skymdes. Då väste han att det var onödigt gjort eftersom han ändå skulle läsa det sen. Ja, men varför kunde han inte vänta tills vi hade skrivit klart provet? Jag blev väldigt stressad över att han under provet redan började bedöma det jag skrev.
 
 
Gör lärarna fortfarande så? Är de ens medvetna om vilket stresspåslag deras vandrande orsakar? Vad är det de vill uppnå med att gå runt bland bänkarna? Kontrollera ifall det är någon som vill ha hjälp eller om någon fuskar? Om det är för att de vill vara beredda om någon behöver hjälp, fungerar det i så fall inte att sitta vid katedern och vänta tills någon räcker upp handen? Och om det är för att kontrollera ifall någon fuskar - kan de inte sitta och hålla koll från sin kateder?
 
Hur ser du på det här? Hade varit intressant att få en lärares syn på det hela :-)


Dagens citat:

"En vän är någon jag kan tänka högt inför."
(Ralph Waldo Emerson)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: prov, stress;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 emma
skriven :

trevlig helg

Svar: Tack detsamma.
Jessica