Jessicas grotta

Vattenfall och det perfekta mordet

Dagen efter vårt lilla äventyr i Sonfjällets nationalpark, var vi båda en smula mörbultade. Nåväl, vi hade åtminstone träningsvärk (olidlig sådan) i främst benen, men även andra delar av kroppen. Av den anledningen hade vi inga andra planer än att se vattenfallet i Fulufjällets nationalpark (i nordvästra Dalarna, intill norska gränsen) och sedan fick det vara bra med det.
 
 
Dock hade vi inte räknat med att det var en bit att gå för att komma till vattenfallet och under vandringen började vi ändå fundera på om vi trots allt skulle försöka oss på att ta oss upp till vattenfallets topp och se sjön som är belägen där. Våra ben var dock av annan uppfattning. Jag kände mig som en gammal gumma när vi gick igenom den vackra nationalparken.
 
Framme vid vattenfallet bestämde vi oss för att sjön där uppe fick vänta till en annan gång. Den här gången nöjde vi oss med att se på Sveriges högsta vattenfall och hur folk runtomkring betedde sig. Att se vattenfallet på så nära håll var tämligen mäktigt. :-)
 
 
När vi hade sett färdigt och tagit de bilder vi ville ha, tog vi oss tillbaka till nationalparkens entré. På vägen tillbaka pratade vi om allt möjligt, däribland hade vi en diskussion om det perfekta mordet. Min inställning var från början att den här nationalparken hade passat bra till det, men slutligen kom vi fram till att det inte stämde, utan att det istället var en annan nationalpark som hade passat bättre till det. Kanske gör jag en berättelse av det - vi får se.
 
Efter att vi fått mat i magarna, kom vi fram till att det var dags att bege oss hem till Falkenberg igen. Vi anlände dagen därpå - en aning trötta och utmattade.
 


Dagens citat:

"Fråga dig om du är lycklig och du slutar att vara det."
(John Stuart Mill)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: fulufjällets nationalpark;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Robex Lundgren
skriven :

cool blogg

Svar: Tack. 😃
Jessica