Jessicas grotta

Fem udda saker

När jag såg Evas inlägg om sex udda saker med henne, blev jag inspirerad till att göra det här inlägget. Fast innan du börjar titta, bör du kanske leta reda på någon som du kan hålla i handen. ;-) Det här är riktigt knäppa och läskiga saker! :-D
 


Dagens citat:

"Det finns inga misstag, endast lärdomar."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: udda saker;

Val av miljöer

Det är viktigt att noga välja sina miljöer när man skriver och just miljöval var ämnet i det fjotonde avsnittet av deckarpodden.
 
 
När jag skriver noveller brukar jag inte specificera mig, utan där kan det bli vilka miljöer som helst. Annars brukar jag välja miljöer som jag känner till. Handlingen i den bok som utgjorde mitt och Hanans projektarbete blev förlagd till Malmö (framförallt Pauli gymnasium - där vi gick). "VAKT" kommer utspela sig i Malmö den med och "B" i sörmländska Åkers Styckebruk.
 
För mig - och troligtvis för de allra flesta - är det enklare att skriva om jag känner till platsen väl. Det är lättare att få det att kännas mer äkta då. Egentligen är det ganska naturligt kan man tycka, men det behöver inte vara så för alla. Det finns kanske de som klarar att skriva om ett ställe utan att känna till det särskilt väl. Jag däremot skulle inte känna mig tillräckligt bekväm med att skriv om t.ex. Nyköping. Förvisso praktiserade jag där i tre månader, men då var det mest tingsrätten och tågstationen som jag såg.


Dagens citat:

"Ingen kan bli fullt medveten om en annan människa utan att älska henne."
(Viktor Frankl)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: Deckarpodden, välja miljöer;

Förvirrat missförstånd

På grund av att tåget var försenat en onsdag, hann jag inte hem för att byta kläder inför kvällens zumbaträning. Därför fick jag åka raka vägen till Falkhallen och stod sedan utanför och väntade på älsklingen.
 
Medan jag stod och väntade, kom plötsligt en bil krypkörandes längs foten av trappan. I bilen satt en man och en pojke och pojken stirrade intensivt på mig genom bilrutan. Det kändes lite obehagligt, men jag tänkte inte mer på det utan fortsatte att lyssna på min spelningslista "Starta dagen".
 
Efter en liten stund steg mannen ur bilen och frågade om jag var där för zumban. Smått osäkert svarade jag att jag var det och började febrilt fundera på varför han undrade det. Han sträckte då fram en påse och sade att det var tränarens nycklar. I påsen låg en tag och något till en mikrofon. Förvirrat tog jag emot påsen och svarade något i stil med "okej". Jag tänkte att tränaren kanske hade glömt sin nyckel och att mannen nu bad mig ge den till henne när hon kom.
 
 
 
Han gick tillbaka till bilen och stod där en stund innan han sade att om det inte fungerade, kunde jag ringa henne.
 
...
 
Lika förvirrat som tidigare svarade jag återigen "okej" och försökte återgå till min musik. När bilen inte körde iväg, suckade jag inombords eftersom jag inte var på humör för krångel. Till slut steg mannen ut igen och frågade - nu var även han förvirrad - om tränaren inte hade pratat med mig?
 
...
 
Nej, det hade hon inte gjort? Då kom en tjej som också brukar vara med på passen och han vände sig mot henne och frågade om det var hon som skulle hålla i dagens pass, vilket hon skulle. Ungefär då trillade polletten ned för mig. Han bad mig om ursäkt och sade att tränaren bara sagt att han skulle ge nyckeln till en tjej som väntade utanför Falkhallen.
 
Haha, ibland är jag allt bra korkad ...


Dagens citat:

"Det anses ofta vara ett mirakel att gå på vatten eller att sväva i luften. Jag tycker det verkliga miraklet är ... att gå på jorden."
(Thich Nhat Hanh)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: missförstånd, zumba;