Det är med dessa som jag startar min dag - del 2

Sedan förra inlägget, har min "starta-dagen"spellista utökats med ytterligare låtar. Men oavsett vilket, tänkte jag presentera ytterligare fem av låtarna som finns på listan.
 
Pandoras "I won't look back"
Nu minns jag inte hur jag fick upp ögonen för Pandoras låtar, men jag har ett svagt minne av att det har att göra med min syslöjdslärare/klassföreståndare på  högstadiet (hon nämnde något om att hon hade designat kläderna som Pandora hade i Melodifestivalen det året). Nåväl, oavsett hur det än började, fanns låten I won't look back till hands när jag under en jobbig period på gymnasiet behövde den för att kunna gå vidare. Det känns som om jag blir lite starkare varje gång jag hör låten.
 
 
Om jag inte tar miste, spelas denna i Göta Kanal 2 och eftersom min syster hade en period då hon skulle se om den filmen om och om igen, var det oundvikligt att snappa upp ett och annat. Fredrik Kempes fantastiska operaröst ingjuter både styrka och glädje i mig, så det känns inte fel att börja dagen till denna mäktiga stämma.
 
Lyssna gärna på eller läs låttexten till denna peppande låt. Det är som sagt aldrig fel att börja dagen med att höra att man är bäst. Dessutom får den mig att tänka tillbaka på studenten och min gymnasieklass. När vi skulle ha våra utsparkslekar, skulle varje klass göra en klassflagga. Så här såg vår ut:
 
 
 
Trots att jag är 25 år, älskar jag fortfarande Lejonkungen, men till skillnad från när jag var liten, tycker jag mer om Scar än om Simba. Rikard Wolffs prestation är enastående! Den här har därför blivit en av mina favoritlåtar.
 
Hans Zimmers "Drink up me hearties yoho"
Ända sedan jag såg första Pirates-filmen har jag varit fast och smått förälskad i Captain Jack Sparrow. Dock anser jag att de borde ha satt punkt efter tredje filmen. Drink up me hearties yoho fyller mig med energi och gör mig lika glad varje gång jag hör den. :-)
 


Dagens citat:

"Ju mer du eftertraktar någonting, desto troligare är det att du förlorar det."
(Eileen Caddy)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie