Det där med att få ihop vardagen

Det trettonde avsnittet av deckarpodden handlade om att få ihop vardagen som författare. Även om jag inte är författare, känner jag allt som oftast att det kan vara svårt att få ihop min egen vardag.
 
 
Eller, de viktigaste sakerna, såsom matlagning, mathandlande, städning etc., har jag och älsklingen fått en rätt bra rutin på. Vad som däremot kan vara svårt att få ihop, är annat som jag vill göra - vilket jag upprepade gånger redan har skrivit om.
 
Jag har av olika anledningar inte riktigt kommit igång med planering av min tid, men så snart bokföringskursen är slut har jag tänkt ge det ett försök. Just nu finns det så himla mycket som jag skulle vilja göra, så jag känner mig mest splittrad. Fast det har jag bestämt mig för att få ordning på. Kanske kan jag börja må bättre om jag äntligen kommer igång och gör åtminstone en del av det som jag vill göra? Kanske kan det bidra till att jag får tillbaka orken och lusten att göra även andra saker i mitt liv än det allra mest nödvändiga?
 
Alla är vi olika, men för min del tror jag att listor (= tydlig planering av min tid) kan vara en lösning. Om man är osäker på vad som är rätt för en själv, tror jag att det gäller att testa sig fram. När man vet vad som fungerar, kan man börja styra upp sin vardag och få tiden att räcka till.


Dagens citat:

"Det lilla vasstrået böjde sig av vindens kraft, och stod sedan upprätt igen så snart vinden passerat."
(Aesop)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie