Hemska ord?

I det fjärde avsnittet av juridikpoddens femte säsong, kom Tove in på ämnet ord i svenska språket som är hemska. De exempel som gavs var kulspruta och vårtgård.
 
 
Ända sedan jag hörde avsnittet, har jag suttit och funderat på vilka svenska ord som jag inte gillar. Jag vet att jag har reagerat för vissa ord, men oavsett hur mycket jag än funderar kan jag inte komma på något exempel nu. Jag tror jag behöver suga på den karamellen lite till.
 
Medan jag gör det, tänkte jag ställa frågan till dig; Vilket eller vilka ord i svenska språket tycker du låter hemska? Varför?
 


Dagens citat:

"Jag är realist. Jag förväntar mig mirakel."
(Wayne Dyer)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Katten Jones:

smegma

Det är nog det ord jag ogillar mest på rak arm. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför, men jag tycker att det låter otrevligt.

Å andra sidan ett ord jag verkligen tycker om: gaffel

Svar: smegma? Där får jag vara ärlig och erkänna att jag inte hört det ordet innan, vad jag vet. Haha, gaffel? Varför tycker du om just det ordet? :-)
Jessica

#2 - - Katten Jones:

Åh, jag vet inte... Tror att det var någon gång i senare tonåren som vi var några som började prata om vart ord egentligen kommer ifrån och hur man hittar på namn på saker. Som t ex "gaffel". Först tyckte jag bara att det var ett rätt konstigt ord när jag väl verkligen tänkte på det, och hårt, men jag har fallit för det över tid. Fascinerande ord på sätt och vis. Den som hittade på det tycker jag var kreativ 😊 Men det finns många bra ord!

Svar: Haha, okej :-) jo, det är lite intressant att fundera över sådant. Jag har haft perioder då jag också tänkt på sådant. Jag får fundera vidare på vilka ord jag gillar och ogillar :-)
Jessica