Jessicas grotta

Tidsbegränsad flykt

Vi har nyligen fått ännu ett tillskott i den brädspelssamling som sakta men säkert håller på att växa fram hemma hos oss;
 
 
 
Spelet heter Escape - The curse of the temple och går ut på att man ska ta sig ut från ett tempel på tio (verkliga) minuter.  För att hålla koll på denna tid, finns det en skiva som man kan lyssna på. Nu tänker du att det kanske inte är särskilt svårt, men det finns naturligtvis regler kring denna flykt.
 
 
 
Man har fem tärningar till sitt förfogande och för att få upptäcka ett nytt rum måste man slå två gröna gubbar. För att sedan kunna ta sig in i rummet, behöver man de två tärningar som anges i ena hörnet (i rummet ovan behöver man två gröna gubbar). Om man får svart mask på sin tärning, får man inte slå om den förrän man lyckats få en gul mask. Spelet inleds med en samling smaragder och man får inte lämna templet förrän man först och främst hittar utgången, men när man väl gjort det måste man slå lika många blå nycklar som det finns smaragder samt ytterligare en blå nyckel. Det finns sätt att bli av med dessa smaragder - rummet ovan är ett sådant exempel.
 
 
Det finns ytterligare småregler som komplicerar det hela, såsom gonggongen och förbannelser, men jag ska inte tråka ut dig med att lista upp allt detta. Däremot kan jag konstatera att det är ett väldigt roligt, men stressigt spel. Nu har visserligen jag och älsklingen lyckats ta oss ut ur templet varje gång, men ibland har det varit på håret.
 
Jag kan verkligen rekommendera det här spelet, men om du är lättskrämd borde du nog ha någon att hålla i handen. Skivan kan vara lite läskig att lyssna på. ;-)
 
 
Om du är intresserad av att få veta mer om spelet, kan du se informationsvideon nedan;
 


Dagens citat:

"De bästa egenskaperna i vår natur kan, likt daggen på frukten, bevaras endast genom den mest varsamma hantering."
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Flyktiga kramar
Jessie
Taggar: Escape - the curse of the temple, brädspel;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥
skriven :

Verkar kul :)

Svar: Det är väldigt kul :-)
Jessica