Tips på hur man ska rensa porerna?

Jag hoppas att jag inte är ensam om detta "problem" och ännu mer hoppas jag på att du kan hjälpa mig. Min näsa är full av svarta pormaskar. Det är en av anledningarna till att jag inte är så förtjust i att ta en närmare titt på mig själv.
 
Jag har testat lite olika saker för att försöka bli av med dessa ... snyggingar. Bland annat köpte jag hem Neutrogenas "Visibly clear blackhead eliminating" och använde den ett tag, utan att kunna skönja något särskilt märkbart resultat. Nu senast försökte jag mig på att göra ett eget pormaskplåster genom att blanda gelatinpulver och mjölk som man sedan värmer i mikron och därefter smetar på sig. Jag testade detta två gånger och som bäst fick jag kanske bort sammanlagt en pormask. Med andra ord tvingades jag genomlida den otrevliga lukt som varm mjölk utgör i mina näsborrar, helt i onödan! Vilket slöseri med tid.
 
Därför vänder jag mig till dig; jag sitter på mina bara knän och ser på dig med valpögon. Har du möjligtvis ett tips på hur jag ska bära mig åt för att bli pormaskfri? Jag tar tacksamt emot samtliga förslag!


Dagens citat:

"Livet är kärlek och kärlek är livet."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Katten Jones:

jag fastnade för no poo för ett tag sedan. En hel del som man kan göra hemma fungerar bra för mig iallafall och jag rekommenderar typ alla att testa (garantier finns ju aldrig då vi är olika). Så gå in på nopoo.se och kika lite, förhoppningsvis hittar du något som fungerar för dig 😊

Svar: Åh, stort tack för tipset! ska gå in där och kolla vid tillfälle :-) något borde ju fungera för mig.
Jessica

#2 - - svägerskan:

Jag gör ansiktsmask på grönlera, vatten och äppelcidervinäger ibland. Gelatinmask funkar dåligt på mig också. ;)
Jag gillar att rengöra ansiktet med avocadoolja också. Då får man bort mycket smuts. Funkar med kokosolja också för vissa. :)
Mina pormaskar har minskat mycket efter att jag började använda ätbara ting på huden. :)

Svar: Åh, tack för tipsen :-) jag ska försöka testa på dem och se vad som funkar för mig!
Jessica