Val av miljöer

Det är viktigt att noga välja sina miljöer när man skriver och just miljöval var ämnet i det fjotonde avsnittet av deckarpodden.
 
 
När jag skriver noveller brukar jag inte specificera mig, utan där kan det bli vilka miljöer som helst. Annars brukar jag välja miljöer som jag känner till. Handlingen i den bok som utgjorde mitt och Hanans projektarbete blev förlagd till Malmö (framförallt Pauli gymnasium - där vi gick). "VAKT" kommer utspela sig i Malmö den med och "B" i sörmländska Åkers Styckebruk.
 
För mig - och troligtvis för de allra flesta - är det enklare att skriva om jag känner till platsen väl. Det är lättare att få det att kännas mer äkta då. Egentligen är det ganska naturligt kan man tycka, men det behöver inte vara så för alla. Det finns kanske de som klarar att skriva om ett ställe utan att känna till det särskilt väl. Jag däremot skulle inte känna mig tillräckligt bekväm med att skriv om t.ex. Nyköping. Förvisso praktiserade jag där i tre månader, men då var det mest tingsrätten och tågstationen som jag såg.


Dagens citat:

"Ingen kan bli fullt medveten om en annan människa utan att älska henne."
(Viktor Frankl)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie