Daisypath Anniversary tickers

Kafé eller café?

Ja, hur ska det egentligen heta? Stavas det kafé eller café? Oftast brukar "café" synas - både i texter och i företagsnamnen, men för mig känns den stavningen en aning fel. Ungefär som att vi skulle skriva "kaffe" som "caffe" eller något. Som vanligt när jag är osäker på stavningar, vände jag mig till SAOL (som numera tydligen endast finns som tryckt bok och som app till smarta (?) telefoner).
 
 
I SO (Svensk ordbok utgiven av Svenska Akademien) hänvisar de till "kafé" när man slår upp "café". Med andra ord; den ursprungliga och "korrekta" stavningen är kafé, men det går att skriva café om man vill.


Dagens citat:

"Vi har alla vår värld som vi kan påverka och du kan bestämma om du vill vara en positiv eller en negativ kraft. Vilken väg väljer du?"
(Karin Volo)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dag 10: Något gott [30 dagar]

Jag är gottegrisen med stort G! Att fasa ut det vita sockret och annat onyttigt ur mitt liv går ganska bra, men jag faller tyvärr ganska lätt tillbaka i gamla hjulspår. :-( Fast det var inte detta gnäll som dagens inlägg skulle handla om. Skärpning Jessica!
 
Jag tolkar rubriken som att jag ska komma med ett exempel på något som jag tycker är gott. Frågan är då om jag ska berätta om något onyttigt eller något sockerfritt ... Äsch, jag känner mig busig idag!
 
 
Något som är väldigt gott, men definitivt inte sockerfritt är kladdkaka! Både vanlig, men även den som är smaksatt med center resp. dumle. Mums!
 
En något nyttigare chokladkaka är denna, vars sötning består av färska dadlar. Om man - som jag - inte är förtjust i dadlar, kan det låta avskräckande, men i ärlighetens namn smakar det inte dadlar! :-) Kakan är hur god som helst!


Dagens citat:

"Finn glädje i att bli medveten om ditt lidande."
(Pema Chödrön)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Första livstecknet!

Den 25 augusti fick jag ett vykort från den resande boken! Okej då, i ärlighetens namn var det ett mail från en person som hittat boken - fast tekniskt är det samma sak! Nästan ... Nåväl, boken hittades på ett Öresundståg mellan Halmstad och Falkenberg. Jag har ännu inte fått tillåtelse att skriva något mer om upphittaren eller använda de bilder som jag fick mailade till mig. Men boken verkar ha haft det bra. Upphittaren var vänlig nog att ta hem boken till sig och läsa den. Jag hoppas att boken uppförde sig civiliserat. Vill ju inte behöva skämmas för dess beteende nu under äventyret.
 
 
Det "roliga" var att samma dag som jag fick mailet, hade jag skissat på ett inlägg om min besvikelse över att jag fortfarande inte hade hört något. Jag hade börjat befara att boken hamnat i en papperskorg eller något. Det gjorde mig glad att få veta att den inte hade gjort det.
 
Jag vet inte om boken har fått fortsätta sin resa, men jag hoppas det.
 
Fortsättning följer! Kanske ...
 


Dagens citat:

"Om vi inte är oss själva helt och hållet, verkligen i nuet, då missar vi allt."
(Thich Nhat Hanh)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bara ett liv (Sara Blaedel)

Uppläsare: Eva Röse
 
"En tidig septembermorgon får en sportfiskare syn på ett kvinnolik i vattnet vid Tuse Næs i Holbæk Fjord. När den lokala polisen bärgar liket enas man om att tillkalla mordkommissionen. En stor sten är nämligen bunden runt midjan. Kvinnan, som är i tonåren, visar sig ha jordansk bakgrund.

Chefen för mordkommissionen beslutar omgående att utöka gruppen med en kvinnlig polis som har erfarenhet av brott mot unga kvinnor med invandrarbakgrund, och när Louise Rick, kriminalassistent vid Köpenhamnspolisens våldsrotel, samma morgon kommer till jobbet får hon order om att omedelbart bege sig till Holbæk.

Tankarna går genast till hedersmord, och misstankarna faller på familjen. Lynchstämningen sprider sig i det annars så fredliga samhället, och tidningarna spär på fientligheten ännu mer. Men är det verkligen så enkelt som att det är familjen som är skyldig? Saken kompliceras ytterligare när ännu ett mord sker. Louise Rick har svårt att hitta länken mellan de två dödsfallen, tekniska bevis saknas och polisen kämpar med att inte låta förutfattade meningar styra utredningen.

Bara ett liv är en berättelse om starka känslor, krossade drömmar och farliga fördomar."
 
 
 
Intrigen och dess lösning i Sara Blaedels Bara ett liv var förvisso intressanta och intrigen (fördomar mot invandrare och att man förutsätter att det rör sig om hedersvåld/-mord så fort det händer något) är absolut värd att ta upp till diskussion, men trots det lyckades jag inte bli engagerad och berättelsen var på gränsen till tråkig. Kanske har jag helt enkelt tröttnat på deckare?
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lånat på Varbergs bibliotek.


Dagens citat:

"Du kan aldrig få nog av det du inte behöver för att vara lycklig."
(Eric Hoffer)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dag 9: Något jag älskar att göra [30 dagar]

Hmm ... Det här svaret kan bli en gnutta tjatigt, men det kan inte hjälpas.
 
Så länge jag kan minnas, har jag älskat att skriva berättelser. Redan innan jag ens kunde skriva eller läsa, satt jag med några av min systers böcker och låtsades läsa, vilket innebar att jag förvisso satt och bläddrade men att jag själv hittade på innehållet i boken baserat på omslagsbilden och titeln som min syster läste upp för mig. På gymnasiet skrev jag en mängd noveller i rasande fart och några av dessa finns att läsa på min hemsida. Dessvärre har det på senare år inte blivit mycket skrivande, men jag försöker planera min tid så att jag ska kunna skriva lite emellanåt. Att jag tycker om att skriva beror på att det är avkopplande och terapeutiskt. Jag mår bättre när jag har tid att skriva.
 
 
 
Något annat som jag tycker mycket om att göra men inte pratat så mycket om, är att brodera. Jag broderade massvis på syslöjdslektionerna på högstadiet, så till slut blev läraren tvungen att be mig göra något annat - hon kunde ju inte betygsätta mig enbart baserat på mina broderier, trots att de var mycket fina.


Dagens citat:

"Den som är ett med sin framgång kommer framgången att anamma; den som är ett med sin motgång kommer motgången att anamma."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Release av "Över en höstfika"

Lördagen den 15 augusti var det release av Över en höstfika - där jag medverkar med min novell Det är ditt val - och själva releasen ägde rum på Wayne's Coffee i Sollentuna centrum.
 


Jag och min vän Cherry kom dit till ca kl. 16.00 och då var flera medverkande författare i full färd med att signera. När vi till slut hade hittat ett bord där vi satt medan jag signerade (jag höll av misstag på att sno ett bord från en familj som precis var på väg att köpa fika ...), blev det lite nervöst prat med några av de andra som medverkar i antologin. Jag trodde att jag skulle skämmas ögonen ur mig när någon frågade vilken novell som jag deltog med och jag inte kunde komma på namnet! På min egen novell! Det stod helt still i huvudet. Skamset fick jag bläddra i antologin ... Herregud! Jag tröstar mig med att det berodde på ångesten som jag hade.
 
 

När signeringen var klart, var det dags för gruppfotografering! Jösses, det var sannerligen inte lätt att veta vilken kamera som man skulle titta i när det fanns minst ett dussin ...

Det var trevligt! Kul att få se både vissa ansikten bakom några av novellerna, men även ansiktena bakom Ariton Förlag! Jag önskar bara att jag inte var så tafatt i sociala sammanhang som jag dessvärre är. :-( 

Jag ska försöka hinna med att läsa samtliga noveller i antologin. Det ska bli spännande!

Om du är intresserad av att köpa antologin av mig, hittar du köpinformation här.


Dagens citat:

"När jag öppnar ögonen och ser, och gör det som ligger framför mig, då finner jag livskvalitet."
(Okänd)


Ha det så bra!
Releasekramar
Jessie

10 saker jag mår bra av

I det här inlägget listade Evah saker som hon mår bra av och det inspirerade mig till att göra en liknande lista.
 
1. Att få vara tillsammans med älsklingen.
Att få umgås med den jag älskar, får mig av naturliga skäl att må bra. Han (och djuren såklart!) är mitt allt och jag vet inte vad jag skulle göra utan honom.
 
2. Att prata och umgås med vänner.
Precis som med ovanstående punkt är det en glädje att ha kontakt med personer som jag tycker om. Det räcker att bara få prata "skit" eller gamla minnen - något som jag och Cherry är ganska bra på. ;-)
 
3. Att skriva.
Så länge jag kan minnas har jag älskat att skriva berättelser. Under de senaste åren har jag dock inte haft så mycket tid över till det, men när jag väl tar mig tid märker jag hur mycket bättre jag mår. För mig har skrivandet varit en form av terapi - även om jag skriver helt och hållet uppdiktade berättelser.
 
 
4. Att träna.
Zumbapassen är en av få höjdpunkter under veckan och under sommaren när det inte har blivit någon zumbaträning, har jag känt hur mycket jag har saknat det. Även att gå på cirkelpassen får mig att må bra (trots att Cissis utepass under sommaren har varit nästintill mördande ...).
 
5. Att baka och laga mat.
Det var efter att jag och älsklingen blev tillsammans som jag började både baka och laga mat på allvar. Tämligen snart upptäckte jag att jag tyckte att det var roligt och intresset har vuxit genom åren. Roligast är när man ska bjuda andra på det man har lagat/bakat.
 
6. Att läsa.
Jag blir lugn av att få sitta och läsa böcker. Efter ett "läspass" känner jag mig oftast glad och nöjd. Allra roligast är när författaren lyckas få läsaren att leva sig in så pass mycket i berättelsen att man glömmer tid och rum under tiden man läser och när man väl lägger ifrån sig boken, är en del av en fortfarande kvar i berättelsen och man längtar till dess man får fortsätta läsa. :-) Suzanne Collins böcker Hungerspelen, Fatta Eld och Revolt var just sådana böcker!
 
 
7. Att vara ute i naturen.
Innerst inne är jag nog allt en liten skogsmulle. Att vistas utomhus - "långt från" bebyggelse - är avkopplande och jag brukar alltid njuta för fullt.
 
8. Att få se "vatten".
Nej, jag studsar inte av glädje så fort en vattenkran sätts på. Däremot blir jag glad av att se sjöar, åar, hav m.m. Jag har ingen aning om varför det är så, bara att det är det.
 
9. Att lyssna på musik och yla.
Jag kan väl inte direkt påstå att jag är särskilt musikalisk, trots att jag spelade blockflöjt när jag var liten. Dock har jag alltid tyckt om att yla (det vill säga mitt försök att sjunga) och så fort jag får chansen, lyssnar jag på musik. Nuförtiden brukar jag ha igång en ljudbok när jag städar m.m., men tidigare ville jag alltid ha musik på när jag gjorde något sådant och när jag trodde att ingen hörde mig, passade jag på att yla en stund.
 
10. Sol och värme.
Trots att jag har lärt mig att tycka om hösten en smula, är det ändå sommaren som jag tycker bäst om. Jag blir så glad när det är vackert väder och ännu gladare om det dessutom är varmt. Synd bara att sommaren är så kort. :-(


Dagens citat:

"Ta det lugnt och bara låta saker och ting ske. Bättre än så kan inte en semesterdag vara."
(Tomas Ledin)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dag 8: Någon jag saknar [30 dagar]

Här har jag skrivit ett liknande inlägg.
 
 
 
I ärlighetens namn saknar jag den jag var innan depressionen slog sina klor om mig. Jag saknar den glada och livfulla Jessica som jag var när jag åkte upp och besökte älsklingen första gången för sju år sedan. Även om jag har gjort framsteg med mitt mående, är jag fortfarande inte lika glad som förr och jag är jämt och ständigt trött. Så pass trött att jag knappt orkar göra något om kvällarna när jag kommer hem. Förhoppningsvis hittar jag tillbaka till den där tjejen. Frågan är bara när.


Dagens citat:

"Vad är meningen med livet? Jag skulle säga att det är att leva livet fullt ut varje sekund."
(Stefan Sauk)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Stå upp för de tysta

Det var genom Evahs blogg som jag fick upp ögonen för Lennart Bångs video Stå upp för de tysta, som handlar om mobbing. Lennart Bång blev själv mobbad då han var ung och har nu fått nog. Det är dags att vi börjar stå upp för varandra.
 
 
Jag har tidigare skrivit om mina egna erfarenheter av att bli mobbad. Detta är ett ämne som jag brinner för och därför väljer jag att sprida budskapet vidare. Se gärna videon. Den berörde mig djupt och det gjorde ont i mig när jag såg den.
 
Ensam är inte alltid stark, men tillsammans kan vi göra skillnad.


Dagens citat:

"Att kunna stava är inte det viktigaste. Vissa dagar har det ingen betydelse alls om man kan stava till tisdag."
(Nalle Puh)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Handen (Henning Mankell)

Uppläsare: Krister Henriksson
 
"En höstdag 2002 får Kurt Wallander möjligheten att förverkliga en gammal dröm, att flytta från Ystad till landet. Men drömmen förvandlas snabbt till en mardröm. I husets trädgård hittar Wallander först ett nedgrävt lik, sedan ytterligare ett.Den kriminaltekniska undersökningen visar att de har legat ett halvt sekel i jorden. Men vilka var dessa personer? Och hur kommer det sig att ingen har anmält dem saknade?Wallander och hans kollegor tvingas söka sig bakåt i det förflutna för att hitta svaret på gåtan. Spåren leder mot en tragedi, där det är svårt att veta vem som egentligen är offer och vem som är förövare."
 
 
 
När Handen gavs ut kände jag mig en smula besviken på Henning Mankell, i och med att han tidigare sagt att Den orolige mannen skulle vara den sista berättelsen om Kurt Wallander. Fast när jag nu ändå tog mig tid att lyssna på Handen, förstod jag att den faktiskt är skriven tidigare. Den vetskapen blidkade mig en smula.
 
Handen är en typisk Kurt Wallander-berättelse, fast i förkortat format. Det var med välbehaglig nostalgi som jag lyssnade på berättelsen. Som vanligt låter Henning Mankell läsaren tro att lösningen är si, medan det senare visar sig att det i själva verket är så. Det är det jag tycker allra bäst om med dessa Kurt Wallander-berättelser.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lyssnat på genom Storytel.


Dagens citat:

"Vissa nederlag är större triumfer än segrar."
(Michel de Montaigne)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dag 7: En stund i mitt liv då jag var lycklig [30 dagar]

Hmm ... I ärlighetens namn har det knappt funnits lyckliga stunder i mitt liv, då det jämt och ständigt har funnits mörka moln på min himmel av olika anledningar.
 
 
 
Fast visst, det finns några lyckliga stunder i mitt liv och dessa är stunder som jag tillbringat med älsklingen. Dagen då vi gifte oss är ett exempel, eller varför inte kvällen då han hämtade mig i Katrineholm - för att vi skulle få mer tid tillsammans - när mitt tåg från Malmö var fyra timmar sent. Det finns fler tillfällen som jag skulle kunna nämna, men mina exempel ovan räcker gott och väl.


Dagens citat:

"Rädsla är det futtigaste rummet i huset. Jag skulle vilja se dig i en bättre miljö."
(Hafez)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Råa besök

Nu i sommar har jag och älsklingen besökt inte mindre än en rawfoodrestaurang/-kafé och en ... -bar. I och med att vi försöker fasa ut det vita sockret mer och mer ur våra liv samt att vi strävar efter att bli en aning mer hälsosamma, tyckte vi att det skulle bara intressant att besöka de råa kaféer och restauranger som finns i vår närhet.
 
På bröllopsdagen blev det lunch på Rawfoodbaren i Göteborg. Det är ett litet och mysigt ställe på Prinsgatan 5. Maten vi fick var väldigt god och personalen var mycket trevlig. Vad som finns på den lilla menyn beror på vilken säsong det är. Förutom att man kan sitta ned och äta, har de både böcker och ätbara produkter att köpa. Jag var nöjd med vårt besök, så jag kan tänka mig att besöka Rawfoodbaren fler gånger. :-)
 
Vad vi åt på Rawfoodbaren
 
 
Nästa besök ägde rum på Raw Food House, som finns på Friisgatan 8 i Malmö. Även detta är ett litet och mysigt ställe och finns i centrala Malmö. Personalen var mycket trevlig och snäll! På grund av ett litet missförstånd från personalens sida, gav de min systerson en glass som kompensation - något som vi inte alls hade räknat med. Där kan man tala om bra service. :-) Kakorna/bakelserna vi valde var mycket goda, precis som de smoothies vi drack till. Även här finns det produkter att köpa, exempelvis lunchlådor som de själva gjort. Jag var definitivt nöjd med besöket och kan tänka mig att åka dit fler gånger.
 
Tanken var att vi även skulle besöka Halmstads rawfoodkafé, men först hade de semesterstängt och sedan såg vi att kaféet ska säljas. Fram till att de hittat en ny ägare, kommer kaféet vara stängt. Det tycker vi är lite tråkigt.
 
Har du själv besökt något rawfoodkafé eller -restaurang? :-)


Dagens citat:

"Jag tror att vi alla har en resa att göra, att vi alla har en fantastisk kraft inom oss. Det handlar om att nå vår fulla potential, att vi alla medvetet kan välja kärlek istället för rädsla."
(Karin Volo)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Norrmännen är för roliga

Förutom att norrmännen låter sina tunnlar gå på rehab istället för att laga dem, är de roliga på andra sätt. Eller, kanske inte just norrmännen utan snarare det norska språket. Jag kunde inte hålla mig från att fnittra till när jag såg tunnelbanebiljetten då vi skulle åka tillbaka hem till svägerskan och hennes sambo efter en heldag i centrala Oslo;
 
 
 
Språkskillnader kan vara ... roliga.


Dagens citat:

"Låt var och en sköta sina egna affärer och försöka bli det han var avsedd för."
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Resan har börjat!

Idag påbörjade jag mitt experiment (som jag tidigare nämnt), genom att lämna kvar en bok på tåget. I boken hade jag klistrat fast följande meddelande (som skrivits både på svenska och engelska);
 
"Kära upphittare!

Jag är en helt vanlig bok, som en dag tröttnade på det ganska trista livet i bokhyllan. Därför bestämde jag mig för att ge mig ut på äventyr och upptäcka världen. Min resa började den 18 augusti 2015, då jag hoppade ombord på ett Öresundståg, som avgick från Falkenberg i Halland, Sverige.

Min plan är enkel. Genom att be varje upphittare att placera mig på ett annat ställe än där de hittade mig, kommer jag (förhoppningsvis) kunna besöka nya städer och kanske till och med nya länder! Hur roligt hade inte det varit? Till slut kommer jag ha en mycket spännande historia att berätta.

Jag ber dig därför vänligt - under förutsättning att du har möjlighet till det - att ta mig från den här platsen och lägga mig på en ny - exempelvis en buss, ett tåg, en parkbänk etc. Du kommer säkert hitta ett bra ställe. Och om du kan, får du gärna ta en bild på oss två (jag älskar att vara med på bild!) och skicka bilden till dreamingtiger@hotmail.se. Berätta också gärna var du hittade mig, för e-postadressen tillhör en tjej som heter Jessica och hon försöker hålla koll på min resa. Du själv kommer kunna följa den här; http://dreamingtiger.blogg.se/category/den-resande-boken.html.

Tack för att du har tagit dig tid att hjälpa mig. Jag uppskattar det mycket! Kanske möts våra vägar igen en vacker dag?

Jag önskar dig all lycka!

Många varma hälsningar

En bok på resande fot"
 
Den resande boken
 
Nu återstår alltså bara att vänta och se om någon hör av sig. Ska bli spännande att se var boken hamnar. Jag kommer uppdatera bokens resa här på bloggen så snart jag själv får veta något. Fortsättning följer!
 
UPPDATERING: Hmm, insåg nu på morgonen att jag antagligen av misstag har råkat missa att ändra datumet i texten som klistrats fast i boken ... Aja, sådant händer. ;-)


Dagens citat:

"Äkta lycka är inte sårbar, eftersom den inte är beroende av omständigheter."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dag 6: Hit vill jag åka [30 dagar]

I december förra året besvarade jag en liknande fråga här.
 
 
Egentligen trivs jag bra där jag är, men visst hade det varit roligt att få besöka Frankrike, England eller Irland. Frankrike, därför att jag under tiden som jag läste franska i skolan nästan höll på att bli frankofil. Att jag är nyfiken på England beror på att jag dels gillar brittisk engelska, dels har sett en del av landskapet på TV så många gånger att det hade varit roligt att få se det i verkligheten. Och så var det Irland. Precis som med England har jag sett en del av Irland på TV, men också läst om detta vackra landskap (Nora Roberts gillar att skriva om Irland). Jag är helt enkelt svag för vacker natur.


Dagens citat:

"I dag har jag lärt mig att livet inte blir riktigt som man tänkt sig. Då är det bättre att följa med livet."
(Laila Bagge)


Ha det så bra!
Resande kramar
Jessie

Nostalgi, om än med en nypa besvikelse

När jag och älsklingen tillbringade en lördag nere i Malmö tillsammans med min syster och hennes familj, besökte vi bland annat Malmöhus slott och Tekniska museet. Min syster hade i förväg förvarnat mig om att de gjort om i slottsdelen, men ändå infann sig en viss besvikelse.
 
 
 
På låg- och mellanstadiet åkte vi jämt och ständigt till slottet samt någon enstaka gång när jag gick på högstadiet. När jag gick på lågstadiet var det de uppstoppade och de levande djuren som vi besökte mest och jag njöt av de besöken varenda gång. På mellanstadiet började vi läsa om stenåldern och framåt och som en del av detta, var vi med i projektet "Ask och Embla". Förutom alla övningar och allt pysslande i Kommendanthuset (en röd byggnad på andra sidan gatan/vallgraven), gick vi på "föreläsningar" i museet. På den tiden hade de ett komplett människoskelett i en monter. Vi döpte skelettet (om jag inte minns fel?) och därefter blev det klassens maskott. På högstadiet fick vi besöka de kungliga gemaken.
 
 
 
Efter att de nu har renoverat djuravdelningen, finns det knappt några uppstoppade djur kvar och bland de levande djuren finns nu endast fiskar, sköldpaddor, ormar och ödlor. Eftersom de inte kunde hitta hem åt djuren - som tidigare fanns i museet - under renoveringen, har de enligt min systers sambo fått avliva djuren. Det skar oerhört i mig när jag fick höra det. Vilket fruktansvärt slöseri med liv. Fast de har det kanske bättre nu än att vara instängda i ett museum.
 
 
 
Det har gjort om även museidelen. Lite nytt har tillkommit, men mycket av det de tidigare haft har tagits bort. Jag är som bekant ingen direkt varm anhängare av förändringar och därför blev jag en aning besviken. Men det är tur att de ändå har fortsatt bevara en del av det som tidigare funnits.
 
 
Trots att det i vissa avseenden blev ett sorgligt besök, var det trots allt intressant att få se både de nya och de gamla delarna. Jag kände mig lite som ett barn på nytt.
 

Dagens citat:

"Nuet har en 'verklighetens prägel', som dåtiden och framtiden inte har."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Det är med dessa som jag startar min dag - del 5

Jon Henrik Fjällgrens "Daniels jojk"
Måhända att detta inte är en fartfylld och sprallig låt som får mig att bli upp över öronen glad, så egentligen vet jag inte varför den har hamnat på min "starta-dagen"-spellista. Fast den är fin (trots att jag inte förstår vad han sjunger) och låten brukar beröra mig så jag blir en aning känslosam.
 
Nayers Feat. Pitbulls & Mohombis "Suave (Suavemente) (Kiss Me)"
Det här är en av mina favoritlåtar på zumbapassen och jag har lärt mig rörelserna till låten! Jag får så mycket energi i kroppen att jag bara vill springa upp och dansa när jag hör låten! *rusar genast upp och dansar*
 
 
Groove Coverages "Poison"
Det var en av min systers tidigare vänner som fick mig att lyssna på den här låten under mitt sista gymnasieår. I samma veva läste jag Stieg Larssons böcker i Millenium-serien, så av någon anledning tänker jag alltid på Lisbeth Salander när jag hör låten. Jag tycker att den är tuff och får energi av att lyssna på den
 
Anders Ekborgs "The saviour"
Jag har tidigare skrivit ett inlägg om den här låten, men om du inte har läst det kan jag kort säga att jag tycker mycket om Anders Ekborgs sångröst och hoppades verkligen på att han skulle vinna det årets upplaga av Melodifestivalen med den här låten.
 
Michael Boltons "Steel bars"
Behöver jag säga mycket mer än Michael Boltons sångröst + melodi + låttext = värme i min kropp?
 


Dagens citat:

"Du kan inte göra alla glada. Du är inte en burk Nutella."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Tillbaka till ursprunget?

I och med att min mamma är förtjust i dansband, lyssnade jag på det en hel del under uppväxten. Vissa av låtarna tyckte jag om, fast oftast var jag bara trött på låtarna som spelades.
 
Ända sedan jag började jobba på byrån, har jag haft någon webbradio igång i bakgrunden. Jag trivs inte i total tystnad, utan föredrar att ha ljud omkring mig. Det beror nog på att jag växte upp med att alltid ha antingen radion eller mammas skivspelare igång. Just nu har jag fastnat för Guldkanalen och varierar mellan deras "vanliga" kanal, 80-talskanal samt 90-talskanal. Fast tro det eller ej, men jag har även börjat ha igång Dansbandskanalen tämligen ofta.
 
 
När jag hör låtarna som spelar på Dansbandskanalen - jag växte upp med de flesta - fylls jag av en värme och jag tycker faktiskt att många av låtarna är bra. Det skulle jag aldrig trott när jag var yngre. Antagligen blev jag hjärntvättad när jag var barn. Finns ingen annan logisk förklaring.


Dagens citat:

"Vi lever nu, nu, nu, nu."
(Tomas Ledin)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dag 5: En plats jag gillar att vara på [30 dagar]

Först var jag på väg att skriva att det nuförtiden inte finns någon särskild plats som jag tycker om att vara på. Fast efter ytterligare lite funderande kom jag ihåg att jag faktiskt tycker om att vara vid Ätran här i Falkenberg - särskilt under vår och sommar. :-) Se bara på bilderna nedan! Det är så fint där och jag har alltid tyckt om vatten, såsom åar, sjöar, hav m.m.
 
 
Varför jag tycker om vatten vet jag inte. Jag vet bara att jag alltid har dragits till det och när vi är ute och åker med bilen, blir jag lika barnsligt förtjust varje gång vi passerar vatten. Vem vet - jag var kanske fisk i mitt förra liv?


Dagens citat:

"Respektera dig själv och andra kommer att respektera dig."
(Konfucius)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Längtan bor i mina steg (Klara Zimmergren)

Uppläsare: Klara Zimmergren
 
"Som singel såg Klara sina vänner stadga sig och skaffa barn. Själv hade hon redan ett spännande liv med kul jobb, fin lägenhet, resor och kompisar. Men med tiden växte sig barnönskan allt starkare och en dag bestämde hon sig. Hon ville verkligen bli mamma. Men för att lyckas med det krävdes något hon saknade. En man.

Läs om Klaras jakt på mannen som ska ge henne barnet. Och därefter om de pirrande första försöken och hoppet som sakta förvandlas till tröstlös desperation.

Med skarp iakttagelseförmåga och varm humor lyckas Klara återge vardagslivets komiska situationer om singelliv, ensamhet och försöken att älska sig själv. Om pojkvänner, provrörsbefruktningar och den stora ynnesten att leva med en hund."
 
 
 
Innan jag lyssnade på Längtan bor i mina steg, visste jag inte vem Klara Zimmergren var - fast å andra sidan spelar det ingen roll. Vad som är viktigt är vad berättelsen handlar om och det är om det sorgliga: ofrivillig barnlöshet. Det gör ont i mig att lyssna på berättelsen. Samtidigt får den mig att fundera på hur jag själv skulle reagera eller känna om jag hade hamnat i den situationen.
 
På ett öppet sätt berättar Klara Zimmergren om sin situation och det berör. Fast på något sätt lyckas hon skämta till det, så att det inte blir en tung berättelse. Jag kände igen mig i det hon berättade om att folk alltid ska fråga om man har barn och om man svarar att man inte har det, får man genast frågan "varför?!". Ett plus i boken var att Klara Zimmergrens ena hund har samma namn som vår lille fåntratt! :-) Det gjorde förstås att varje gång hundens namn nämndes, såg jag vår fåntratt framför mig. :-)
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lånat på Varbergs bibliotek.


Dagens citat:

"Vi vore välsignade om vi alltid levde i stunden och drog nytta av allt det som sker, likt gräset som medger inflytandet av minsta dagg som faller över det; och inte ägnade vår tid åt att lida över försummade tillfällen i det förflutna."
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Första besöket i grannlandet

Sista veckan i juli hade jag ytterligare en semestervecka och under den veckan åkte vi upp till Oslo för att hälsa på min svägerska och hennes sambo. Vi hade det trevligt under vistelsen. Det var roligt att få träffa dem igen. :-) Vi kunde dock bara stanna en natt, eftersom vi inte hade någon som passade vilddjuren här hemma. Men det gick fint. Lägenheten såg ut så som vi lämnade den och samtliga vilddjur hade överlevt.
 
 
Resan upp gick bra, bortsett från att jag lyckades få ett migränanfall strax efter Göteborg. Vi fick därför stanna till vid Nordbys shoppingcenter så att jag kunde köpa Alvedon. Dum som jag var hade jag bara tagit med mig Ibuprofen och den tabletten hjälpte inte för fem öre.
 
När vi hade korsat den norska gränsen, hade vi lite kul åt språket. Vi passerade nämligen en skylt där det stod "Rehabilitering tunneln" (obs! osäker på stavningen) och så datum. Det tog en stund innan vi fattade. Norrmännen lagar inte sina tunnlar. De låter tunnlarna gå på rehab.
 
Slottet.
 
Tillsammans med svägerskan och hennes sambo, tog vi tunnelbanan in till centrala Oslo och tillbringade större delen av dagen där. Vi besökte bland annat Vigelandsparken - som tydligen är känd för sina många statyer som föreställer nakna människor i olika positioner. Dock blev jag fascinerad över att se TVÅ personer använda selfie-pinne inne i parken! Det var första gången som jag har sett att någon faktiskt använder pinnen. Fram till nu trodde jag att det var en myt som bara existerade på bild. Ungefär som med Loch Ness-odjuret.
 
I parken finns en labyrint som man kan försöka ta sig igenom.
 
Vi åkte även ut till Aker Brygge och Tjuvholmen där det finns olika statyer/konstverk. Enligt ena konstverkets beskrivning skulle det föreställa ögon. Både jag och svägerskan var rörande överens om att det var ett par tuttar som vi stod och såg på;
 
 
"Höjdpunkten" med det norska besöket (bortsett från att vi fick träffa svägerskan och hennes sambo) var deras supergulliga övergångsställe-skyltar;
 
 


Dagens citat:

"Endast sanningen om vem du är och insikten om den kan göra dig fri."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Böckernas poesi

Jag tänkte att det är dags för lite nytt poesiskapande. Den här gången valde jag följande böcker;
 
 
 
Döden i Strängnäs,
farlig lek.
Mord med guldkant,
högt spel.
 
 
 
Älskade Poona,
den vita lejoninnan.
Den orolige mannen,
agenten.
 
Tja, den här gången blev det i alla fall inte lika mörkt som det blev sist. ;-)
 
Anledningen till att jag tycker att det är roligt att "skapa dikter" med titlarna i min bokhylla, är för att det får mig att tänka till. Vad passar ihop? Vilken betydelse får dessa titlar när man sätter samman dem? Jag gillar helt enkelt tankelekar. Det får mig att utvecklas.


Dagens citat:

"I min hydda denna vår, finns inget – och allt!"
(Sodo)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dag 4: En film jag kan se om och om igen [30 dagar]

Tja, i ärlighetens namn är jag inte så förtjust i att se filmer igen direkt efter att jag sett dem en gång. Det får gärna gå ett tag mellan gångerna jag ser filmen. Fast det finns några filmer som jag har sett flera (nåväl, många ...) gånger och fortfarande tycker om och kan tänka mig att se igen;
 
Titanic. Kärlek vid första (okej, tekniskt sett andra) ögonkastet och den kärleken har bestått. Bortsett från när jag såg filmen med älsklingen, har jag gråtit varje gång - för att den är så fin och sorglig.
 
 
 
Illusionisten. Åh! Den är så smart och klurig. Det bästa med filmen (åtminstone i mina ögon) är att allt har en logisk förklaring. Edward Norton gör en så himla bra prestation i filmen, att det är nära att jag nästan blir lite kär i honom. Fast bara nästan.
 
 
 
A walk to remember. Titanic är ett strå vassare, men även denna film är både vacker och sorglig. Visst, den är i och för sig inte särskilt trovärdig, men det gör inget. Jag sväljer berättelsen med hull och hår och gråter varje gång jag ser den. En "dikt" som läses upp i filmen, valde vi (mest jag) till vårt bröllop. :-)
 
 
 
P.S. I love you. Jag brukar aldrig gråta till den här filmen, men den berör ändå. Jag vet inte vad jag skulle ha tagit mig till om jag hade förlorat älsklingen ... Två stora plus är att James Marsters och Gerard Butler är med i filmen!
 
 
Fear. Det här är verkligen en psykologisk rysare som känns trovärdig. Vanligtvis är jag inte så förtjust i Mark Wahlberg, men i den här filmen måste jag medge att han gör bra ifrån sig.
 
 
 
Cruel Intentions. Jag har redan pratat om den här filmen några gånger här på bloggen, så jag ska inte bli så långrandig. Första halvan av filmen är väldigt löjlig, men sedan griper den tag om mitt hjärta! Här lyckas jag hålla masken, men är nära till gråt varje gång.
 


Dagens citat:

"Den som förstår sig på att plantera behöver inte befara att hans plantor rycks upp med rötterna."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Berättelse från en bokhylla

Återigen testar jag på att ta första meningen ur tio slumpvis utvalda böcker och försöka sätta ihop dessa till en berättelse. Vi får se hur det går den här gången.
 
"När jag vaknar är det kallt på sängens andra sida. Tystnaden rivs sönder av hundskall. Trettioåttaårige fotomodellen Jakob Wallin, plastikkirurgen Jill Wallin, fyrtiotvå och deras två utomordentligt välskapta söner Jim och John, sitter i en Volvo XC90 av senaste modell. På kvällen avtog plötsligt vinden. Enligt en av reglerna för New Havens ungdomsserie i basketboll måste varje grabb spela minst tio minuter per match. Regnet öste ner. Cooper Sullivans liv, sådant han hade känt det, var slut. Ytterdörren smällde igen så att det ekade i hela huset. I två snabba språng var han över henne. Det var den fjortonde oktober pojken försvann."
 
 

Hmm ... Nja, just den här inledningen hade nog inte lockat mig att läsa vidare. Men jag får erkänna att det finns ändå en viss spänning. ;-)
 
Vad skulle din bokhylla berätta om du slumpvis valde ut tio böcker?
 
 
Böckerna som användes var (de är angivna i den ordning de användes): Hungerspelen av Suzanne Collins, Älskade Poona av Karin Fossum, Som James Dean fast snyggare av Niclas Christoffer, Brandvägg av Henning Mankell, Utpressningen av John Grisham, De fyra änglarna av Lars Rosander, Dödligt villospår av Nora Roberts, Dubbel vinst i potten av Nancy Elliott, [buzz] av Anders de la Motte samt Försvunnen av Isabelle Holland.


Dagens citat:

"Det liv som människorna prisar och betraktar som framgångsrikt är bara en liten del av alltsammans."
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bridget Jones dagbok (Helen Fielding)

"Du är inte ensam om att oroa dig för baddräktsfiguren, falla för skitstövlar, äta för mycket choklad och dricka för mycket vin. Bridget Jones gör det också.

I 1998 års mest omtalade dagbok berättar Bridget om livet som 30-årig singeltjej i London. Om helvetet att aldrig hitta den rätte, eländet när hon väl träffar Honom, kampen att nå idealvikten, duster med besvärliga chefer, vänner hon inte skulle överleva utan. Ja, livet är ett elände; men härligt roligt i alla fall!"
 
 
 
Nu när Bridget Jones dagbok är färdigläst, sitter jag och känner mig lite förvånad. Jag såg filmen med samma namn för ganska många år sedan (tror till och med att min syster köpte den på DVD) och visste inte då att den hade kommut ut som bok först. Fast det är inte det som gör mig förvånad, utan det faktum att boken och filmen skiljer sig rejält från varandra. Man kan inte läsa boken och säga att man på det sättet även har sett filmen (eller se filmen och hävda att man på så sätt läst boken). Nu minns jag inte samtliga detaljer i filmen, men det är ganska stora detaljer som skiljer sig. Framför allt slutet. Om jag måste jämföra, föredrar jag faktiskt slutet i filmen - i mina ögon är den mer romantisk.
 
Mitt stora problem är dock Bridget Jones vikthets. Nu vet jag inte hur lång Bridget Jones är och jag tror inte att det nämns en enda gång i boken, men längden har faktiskt rätt stor betydelse för om vikten är att anse som "för mycket" eller "för lite". Man får hela tiden bilden av att Bridget är en kraftig kvinna och den bilden försöker de även förmedla i filmen. I boken pendlar denna "kraftiga" kvinna mellan ca 57 kg och 61 kg. I nuläget väger jag ungefär lika mycket, men på den tiden då jag såg filmen vägde jag definitivt mer och jag är inte tjock. Vare sig då eller nu.
 
Jag skulle gärna vilja se Bridget Jones dagbok som en uppvisning av kvinnors (och även mäns) löjliga utseendehets (och där inkluderar jag viktnojan som många kvinnor har), men jag kan inte. Bridget framställs som en kraftig kvinna och utan att ha något att jämföra med (som exempelvis längden eller något annat som visar att hon inte är tjock), kan jag inte göra annat än att lita på författaren. Dock tar det emot, eftersom jag nu vet att man är INTE tjock bara för att man väger runt 60 kg. Så detta får bli min kritik mot boken; att det inte finns något som gör att man kan bilda sig en uppfattning om Bridgets noja bara är inbillning eller om det är ett faktum.
 
Bridget Jones dagbok är en underhållande läsning som inte kräver alltför mycket av läsaren. När boken var färdigläst, fylldes jag av en mysig må-bra-känsla som jag hoppas håller i sig ett tag.
 
Det exemplaret har jag fått.


Dagens citat:

"Det handlar inte om vad man är utan vart man vill."
(Caroline Nilsson)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dag 3: En person jag kan berätta "allt" för [30 dagar]

Utan tvekan är det älsklingen. Han är inte bara personen som jag är förälskad och kär i, utan han är faktiskt även min närmaste vän. Jag vet att det låter klyschigt, men det är sant. Vi har roligt ihop och jag vet att jag kan vända mig till honom om det skulle vara något. Han har troget stått vid min sida nu när jag har mått dåligt, trots att jag har avskärmat mig själv från omvärlden. Han vet när jag behöver en kram eller behöver bli uppmuntrad. Det har hänt mer än en gång att han spontant överraskat mig med små och kärleksfulla gester. Bara för att han har vetat att jag har behövt det just då. Jag uppskattar det och honom så fruktansvärt mycket. <3
 
 
Ända sedan vi från början fick kontakt med varandra, har jag tyckt att han har varit speciell. Jag kunde aldrig drömma om att han och jag skulle dela våra liv med varandra. Men det blev så! För mig är det som att ha vunnit den högsta vinst som finns att vinna. <3
 
Tack älskling för att du finns i mitt liv.


Dagens citat:

"Visst verkar det alltid vara så, att vi inte inser vad vi har förrän det är borta."
(Joni Mitchell)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Acceptera sina brister

Jag kikar vidare i Mia Törnbloms Självkänsla nu! ihopp om att kunna förbättra min egen självkänsla.
 
Hon menar att en annan förutsättning för god självkänsla, är att acceptera sina brister. Om vi inte gör det kommer skam och skuld stå i vägen för den personliga utvecklingen. Mia Törnblom brukar säga följande till de personer hon coachar: "Det är viktigt att de tankar och känslor du har om dig själv är likvärdiga med hur du tänker och känner inför en riktigt god vän. Samma respekt och kärlek du hyser för en vän behöver du ha inför dig själv."
 
 
Det där med att acceptera mina brister är svårt. Jag har tidigare kunnat konstatera att jag är pedant i vissa sammanhang och jag avskyr att göra fel. Varje gång jag gör fel blir jag så himla arg på mig själv och känner mig misslyckad. Det är just det som jag behöver jobba med. Vi är alla människor och det är klart att det blir fel ibland. Jag tror att jag behöver ändra mitt fokus. Istället för att fokusera på de fel jag gör och det som är fel, behöver jag lyfta fram allt bra jag gör. När jag gick på gymnasiet, såg vi vid ett tillfälle en föreläsningsfilm med en föreläsare från "Jag AB". Han brukade coacha idrottare m.m. och menade att de idrottare som oftast fokuserade på det de gjorde fel, gjorde oftare fel, medan de som istället tänkte på de gånger de lyckades, lyckades oftare. Enligt honom beror det på att hjärnan försöker återskapa känslan och rörelsen från det tillfället vi tänker på (ungefär ... Jag tror att han använde en längre förklaring). Ett sätt för mig är att använda mig av "Jag är bra"-boken, fast för min del ska jag till en början endast jobba med mina bra sidor och skriva ned allt bra som jag har gjort under en dag. Då får jag se - svart på vitt - att jag faktiskt gör bra saker varje dag.


Dagens citat:

"Låt inte andras beteende störa din inre frid."
(Dalai lama)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dag 2: Tre random låtar (slumpade ur min spellista) [30 dagar]

Savage Gardens "I knew I loved you"
På senare år har jag ju blivit lite Savage Garden-frälst, men det "roliga" med den här låten är att jag började lyssna på och tycka om den långt innan jag på allvar fastnade för Savage Garden. Texten är oerhört fin och det var låtens innehåll som fick mig att tycka om låten.
 
Sanna Nielsens och Fredrik Kempes "Du och jag mot världen"
Både Sanna Nielsen och Fredrik Kempe sjunger väldigt bra, men det var för Fredrik Kempes röst som jag fastnade för låten. Ett minne som jag har med den här låten - förutom att den var ett bidrag i Melodifestivalen ett år - är att jag och min syster försökte oss på karaoke-versionen av den här låten vid ett tillfälle. Haha, det gick inte så bra ...
 
 
Michael Boltons "Go the distance"
I ärlighetens namn var det melodin och herr Boltons röst som fångade mig först, men när jag verkligen lyssnar på texten, uppskattar jag dess fina innehåll - precis som med Boltons andra låtar.


Dagens citat:

"Åt vilket håll blåser vinden, och vad säger ditt hjärta?"
(Xavier Rudd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Det här om gratis mensskydd

Det verkar vara ganska populärt för tjejer och kvinnor att argumentera för att mensskydd borde vara gratis. Jag har läst en hel del inlägg om detta och bland dessa inlägg finns det ett som sticker ut. Evah tycker inte att mensskydd borde vara gratis. Jag håller med henne.
 
Varför ska det vara gratis? Argumentet är att vi kvinnor inte har valt att ha mens och därför borde vi inte betala dyra pengar för det varje månad. Förlåt mig, men just det argumentet låter som om det kommer från ett litet barn. Precis som Evah menar, finns det en mängd saker som vi människor inte har valt. Exempelvis har inte min pappa valt att ha ett ärftligt och medfött hjärtfel, som tvingat honom att under alla år dagligen ta en mängd olika mediciner - innan han ens hunnit äta frukost! Borde alla dessa mediciner och alla läkarbesök som är förknippade med hjärtfelet vara gratis för honom?
 
 
 
Nu säger du kanske att det inte är samma sak och att tack vare de olika högkostnadsskydden (ett för läkarvård och ett för receptbelagda mediciner), blir det till slut ändå "gratis" för honom. Då ställer jag denna motfråga: på vilket sätt är det inte samma sak? Min pappa har ju inte valt att ha hjärtfelet, lika lite som att kvinnor valt att ha mens. Om man gör något gratis för en grupp människor på den grunden att dessa inte har valt själva att ha det så, borde man i rättvisans namn göra det för andra grupper också. Varför ska bara vissa få fördelar? Återigen känns det som att man försöker göra kvinnor till något slags offer. Det är inget som jag tänker stödja, för jag vägrar se mig som ett offer på grund av att jag är kvinna.
 
Inget här i livet är gratis. Om mensskyddstillverkarna inte får ta betalt för sina produkter och sitt arbete, hur ska tillverkningen då finansieras? Det är väl självklart att tillverkarna ska få skälig ersättning för det arbete de utför? Hade du inte velat ha det? I mina ögon borde vi vara tacksamma över att det faktiskt finns företag som producerar mensskydd. Hur skulle vi "stackars" kvinnor annars göra? Antagligen hade vi kommit på sätt, men nu är det ändå ganska smidigt. Ifråga om finansiering nämner Evah skattepengar och jag håller med henne om att det är bättre om de skattepengar, som jag och alla andra som arbetar betalar in varje månad, går till viktigare saker. För om man tänker efter, följden blir ju att om skattepengarna ska finansiera tillverkningen av mensskydd, då kommer vi bli tvungna att betala högra skatt och det i sin tur leder till att vi får ut mindre lön varje månad. I längden tror jag att det skulle bli svårt för samhället att fungera om saker och ting ska vara gratis bara för att man "inte valt att ha något på ett visst sätt". Dessutom finns det sätt för att kunna bli av med blödningarna (vissa p-medel har det som en slags biverkning) och det går att köpa relativt billiga mensskydd istället för de dyra märkena.
 
Nej, jag förstår inte varför just mensskydd ska vara gratis och jag tycker att det är bättre att lägga ned den här diskussionen och ägna tiden och energin på något viktigare.


Dagens citat:

"Var du än är, vad du än gör, var närvarande."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Hemligheten på Mercy Close (Marian Keyes)

Uppläsare: Anja Lundqvist
 
"34 år gammal har Helen Walsh liv inte blivit som hon tänkt sig. Sin lägenhet har hon blivit av med, arbetet som privatdetektiv går inget vidare och hennes underbara pojkvän insisterar på att vara väldigt god vän med sin exfru.

Så när Helens ex Jay Parker hör av sig med ett fall för henne, blir hon nyfiken. När det visar sig att det gäller försvinnandet av Wayne Diffney, en fjärdedel av Irlands största pojkband någonsin, då är hon minst sagt fast.

Bandet har en återföreningsturné på gång och Helen dras in i en värld av märkliga frisyrer, stora herrgårdar och ännu större egon, där alla har en baktanke. Men det finns fortfarande inga tecken av Wayne och tiden håller på att rinna ut.

Kommer hon att kunna knäcka fallet och ge sin karriär en ny start? Kommer Jay lyckas ta sig tillbaka in i hennes liv? Ska de mörka tankarna som alltid förföljer henne komma ikapp igen?"
 
 
 
Som vanligt försöker Marian Keyes behandla ganska tunga ämnen på en humoristisk nivå, men den här gången fungerar det inte riktigt. I alla fall inte för mig, vilket kan ha att göra med att huvudpersonen Helen lider av en depression. Jag kände igen mig i väldigt mycket av det Helen går igenom och känner. Kanske var jag extra känslig då, men min situation förbättrades knappast av att lyssna på Hemligheten på Mercy Close. Effekten blev snarare den motsatta.
 
Trots det, ville jag ändå lyssna klart och få veta vad som hänt med Wayne Diffney. Jag får erkänna att lösningen var bra finurlig och nu i efterhand inser jag att alla nödvändiga ledtrådar fanns där. Det gäller bara att vara uppmärksam. Dock var boken emellanåt för pratig och hon hade tjänat på att korta ned den en smula.
 
Tyvärr var detta ingen bok som föll mig i smaken, men förhoppningsvis gör nästa Marian keyes-bok det.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lånat på Falkenbergs bibliotek.


Dagens citat:

"Vänta inte på att bli framgångsrik i framtiden - ha ett framgångsrikt förhållande med det innevarande ögonblicket."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dag 1: Jag [30 dagar]

Förra året skrev jag en kort sammanfattning om mig själv, som du kan läsa här.
 
Vad kan vara roligt att mer veta om mig? Jag är en mycket envis person och ibland kan jag själv bli irriterad på min egen envishet. Framförallt när jag håller fast vid saker och ting av ren princip. Exempelvis om jag har sagt att jag tänker eller inte tänker göra en viss sak. Ju mer någon tjatar på mig om att göra det motsatta, desto mer håller jag fast vid det jag har sagt. Jag tror att det i grunden beror på att jag vill visa att jag gör det jag själv vill - oavsett vad andra tycker.
 
 
Jag har förvånat mig själv genom att inse att jag tycker att det är kul att träna! Då syftar jag inte bara på zumban (som är superkul). Visst, jag känner mig inte alltid peppad att gå på passen - men jag gör det och efteråt känns det så himla skönt. Extra kul är att märka att jag faktiskt har gjort framsteg i vissa avseenden! :-) Haha, jag trodde aldrig att jag skulle bli en träningsmänniska ...


Dagens citat:

"Ett träd vars stam är grov som ett famntag har vuxit ur ett litet strå."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

RSS 2.0

PersonligtToppblogg.se

Personligt
webbhotell
Blogglista.se
Free Pencil 2 Cursors at www.totallyfreecursors.com


Jessicas grotta
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!