Jessicas grotta

Kafé eller café?

Ja, hur ska det egentligen heta? Stavas det kafé eller café? Oftast brukar "café" synas - både i texter och i företagsnamnen, men för mig känns den stavningen en aning fel. Ungefär som att vi skulle skriva "kaffe" som "caffe" eller något. Som vanligt när jag är osäker på stavningar, vände jag mig till SAOL (som numera tydligen endast finns som tryckt bok och som app till smarta (?) telefoner).
 
 
I SO (Svensk ordbok utgiven av Svenska Akademien) hänvisar de till "kafé" när man slår upp "café". Med andra ord; den ursprungliga och "korrekta" stavningen är kafé, men det går att skriva café om man vill.


Dagens citat:

"Vi har alla vår värld som vi kan påverka och du kan bestämma om du vill vara en positiv eller en negativ kraft. Vilken väg väljer du?"
(Karin Volo)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: kafé eller café?;

Dag 10: Något gott [30 dagar]

Jag är gottegrisen med stort G! Att fasa ut det vita sockret och annat onyttigt ur mitt liv går ganska bra, men jag faller tyvärr ganska lätt tillbaka i gamla hjulspår. :-( Fast det var inte detta gnäll som dagens inlägg skulle handla om. Skärpning Jessica!
 
Jag tolkar rubriken som att jag ska komma med ett exempel på något som jag tycker är gott. Frågan är då om jag ska berätta om något onyttigt eller något sockerfritt ... Äsch, jag känner mig busig idag!
 
 
Något som är väldigt gott, men definitivt inte sockerfritt är kladdkaka! Både vanlig, men även den som är smaksatt med center resp. dumle. Mums!
 
En något nyttigare chokladkaka är denna, vars sötning består av färska dadlar. Om man - som jag - inte är förtjust i dadlar, kan det låta avskräckande, men i ärlighetens namn smakar det inte dadlar! :-) Kakan är hur god som helst!


Dagens citat:

"Finn glädje i att bli medveten om ditt lidande."
(Pema Chödrön)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: godsaker;

Första livstecknet!

Den 25 augusti fick jag ett vykort från den resande boken! Okej då, i ärlighetens namn var det ett mail från en person som hittat boken - fast tekniskt är det samma sak! Nästan ... Nåväl, boken hittades på ett Öresundståg mellan Halmstad och Falkenberg. Jag har ännu inte fått tillåtelse att skriva något mer om upphittaren eller använda de bilder som jag fick mailade till mig. Men boken verkar ha haft det bra. Upphittaren var vänlig nog att ta hem boken till sig och läsa den. Jag hoppas att boken uppförde sig civiliserat. Vill ju inte behöva skämmas för dess beteende nu under äventyret.
 
 
Det "roliga" var att samma dag som jag fick mailet, hade jag skissat på ett inlägg om min besvikelse över att jag fortfarande inte hade hört något. Jag hade börjat befara att boken hamnat i en papperskorg eller något. Det gjorde mig glad att få veta att den inte hade gjort det.
 
Jag vet inte om boken har fått fortsätta sin resa, men jag hoppas det.
 
Fortsättning följer! Kanske ...
 


Dagens citat:

"Om vi inte är oss själva helt och hållet, verkligen i nuet, då missar vi allt."
(Thich Nhat Hanh)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: att slukas av mörker, bok på resande fot;