10 saker jag mår bra av

I det här inlägget listade Evah saker som hon mår bra av och det inspirerade mig till att göra en liknande lista.
 
1. Att få vara tillsammans med älsklingen.
Att få umgås med den jag älskar, får mig av naturliga skäl att må bra. Han (och djuren såklart!) är mitt allt och jag vet inte vad jag skulle göra utan honom.
 
2. Att prata och umgås med vänner.
Precis som med ovanstående punkt är det en glädje att ha kontakt med personer som jag tycker om. Det räcker att bara få prata "skit" eller gamla minnen - något som jag och Cherry är ganska bra på. ;-)
 
3. Att skriva.
Så länge jag kan minnas har jag älskat att skriva berättelser. Under de senaste åren har jag dock inte haft så mycket tid över till det, men när jag väl tar mig tid märker jag hur mycket bättre jag mår. För mig har skrivandet varit en form av terapi - även om jag skriver helt och hållet uppdiktade berättelser.
 
 
4. Att träna.
Zumbapassen är en av få höjdpunkter under veckan och under sommaren när det inte har blivit någon zumbaträning, har jag känt hur mycket jag har saknat det. Även att gå på cirkelpassen får mig att må bra (trots att Cissis utepass under sommaren har varit nästintill mördande ...).
 
5. Att baka och laga mat.
Det var efter att jag och älsklingen blev tillsammans som jag började både baka och laga mat på allvar. Tämligen snart upptäckte jag att jag tyckte att det var roligt och intresset har vuxit genom åren. Roligast är när man ska bjuda andra på det man har lagat/bakat.
 
6. Att läsa.
Jag blir lugn av att få sitta och läsa böcker. Efter ett "läspass" känner jag mig oftast glad och nöjd. Allra roligast är när författaren lyckas få läsaren att leva sig in så pass mycket i berättelsen att man glömmer tid och rum under tiden man läser och när man väl lägger ifrån sig boken, är en del av en fortfarande kvar i berättelsen och man längtar till dess man får fortsätta läsa. :-) Suzanne Collins böcker Hungerspelen, Fatta Eld och Revolt var just sådana böcker!
 
 
7. Att vara ute i naturen.
Innerst inne är jag nog allt en liten skogsmulle. Att vistas utomhus - "långt från" bebyggelse - är avkopplande och jag brukar alltid njuta för fullt.
 
8. Att få se "vatten".
Nej, jag studsar inte av glädje så fort en vattenkran sätts på. Däremot blir jag glad av att se sjöar, åar, hav m.m. Jag har ingen aning om varför det är så, bara att det är det.
 
9. Att lyssna på musik och yla.
Jag kan väl inte direkt påstå att jag är särskilt musikalisk, trots att jag spelade blockflöjt när jag var liten. Dock har jag alltid tyckt om att yla (det vill säga mitt försök att sjunga) och så fort jag får chansen, lyssnar jag på musik. Nuförtiden brukar jag ha igång en ljudbok när jag städar m.m., men tidigare ville jag alltid ha musik på när jag gjorde något sådant och när jag trodde att ingen hörde mig, passade jag på att yla en stund.
 
10. Sol och värme.
Trots att jag har lärt mig att tycka om hösten en smula, är det ändå sommaren som jag tycker bäst om. Jag blir så glad när det är vackert väder och ännu gladare om det dessutom är varmt. Synd bara att sommaren är så kort. :-(


Dagens citat:

"Ta det lugnt och bara låta saker och ting ske. Bättre än så kan inte en semesterdag vara."
(Tomas Ledin)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie