Berättelse från en bokhylla

Återigen testar jag på att ta första meningen ur tio slumpvis utvalda böcker och försöka sätta ihop dessa till en berättelse. Vi får se hur det går den här gången.
 
"När jag vaknar är det kallt på sängens andra sida. Tystnaden rivs sönder av hundskall. Trettioåttaårige fotomodellen Jakob Wallin, plastikkirurgen Jill Wallin, fyrtiotvå och deras två utomordentligt välskapta söner Jim och John, sitter i en Volvo XC90 av senaste modell. På kvällen avtog plötsligt vinden. Enligt en av reglerna för New Havens ungdomsserie i basketboll måste varje grabb spela minst tio minuter per match. Regnet öste ner. Cooper Sullivans liv, sådant han hade känt det, var slut. Ytterdörren smällde igen så att det ekade i hela huset. I två snabba språng var han över henne. Det var den fjortonde oktober pojken försvann."
 
 

Hmm ... Nja, just den här inledningen hade nog inte lockat mig att läsa vidare. Men jag får erkänna att det finns ändå en viss spänning. ;-)
 
Vad skulle din bokhylla berätta om du slumpvis valde ut tio böcker?
 
 
Böckerna som användes var (de är angivna i den ordning de användes): Hungerspelen av Suzanne Collins, Älskade Poona av Karin Fossum, Som James Dean fast snyggare av Niclas Christoffer, Brandvägg av Henning Mankell, Utpressningen av John Grisham, De fyra änglarna av Lars Rosander, Dödligt villospår av Nora Roberts, Dubbel vinst i potten av Nancy Elliott, [buzz] av Anders de la Motte samt Försvunnen av Isabelle Holland.


Dagens citat:

"Det liv som människorna prisar och betraktar som framgångsrikt är bara en liten del av alltsammans."
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie