Jessicas grotta

Nytt år. Igen ...

Herrejösses ... Vart tog 2015 vägen? Det känns som om året precis har börjat och nu ska det strax bli 2016. Jag tror att jag börjar bli för gammal för det här, för uppenbarligen har jag svårt att hänga med i svängarna.
 
För min del har 2015 inneburit glädje, men även sorg. Min depression har varit lite av en berg-och-dalbana med ganska många nedåtgångar. Varje gång det har känts som om jag varit på väg upp och äntligen lyckats bli glad, har ångesten och mörkret kommit tillbaka. Jag och en nära vän har också haft ett par samtal om vår vänskap och dessa samtal har varit förknippade med både ilska och tårar. Mot slutet av året fick jag ett obehagligt samtal från en i min närhet och senare försökte även den här personen ta sitt liv. Lyckligtvis slutade det hela bra, men innan någon av oss andra visste hur det skulle sluta, levde vi med stor oro.
 
 
Fast det har funnits även en hel del bra saker! Till skillnad mot 2014, har jag tack vare psykologhjälp lyckats få de verktyg jag behöver för att kunna hantera och jobba med min ångest och dåliga mående. Trots "dipparna" har jag nu verkat hitta en ganska jämn nivå och för första gången på länge har jag börjat sjunga (snarare yla ...) och dansa igen när jag står och diskar m.m. 2015 var också året då jag började träna på gym och jag har insett att det faktiskt är ganska kul. Troligtvis är det också tack vare zumba- och cirkelpassen som jag har gått på varje vecka som hjälpt mig att må bättre. Zumba är fruktansvärt roligt! Jag kom med i novellantologin Över en höstfika och blev i samband med det kontaktad av Hallands Nyheter. Jag lyckades även ta körkort i år, trots att jag tvivlade på mig själv ganska mycket. Bara en sådan sak!
 
Vad jag har angett ovan är bara exempel. Det har förekommit mer av båda kategorierna, men jag tyckte att det här var fullt tillräckligt. Så om man beaktar allt som hänt, har 2015 varit ett "si-så-där"-år för mig. Därför har jag bestämt mig för att 2016 ska bli ett bra år. Det ska bli mitt år.
 
Inför det nya året har jag satt upp några mål som jag ska försöka uppfylla. Bland annat ska jag bli klar med novellsamlingen som jag håller på att skriva. Jag ska också lära mig mer om fotografering och försöka bli bättre på att ta bilder. Min vän Cherry försökte lära mig lite snabbt om ISO när vi träffades för ett par veckor sedan. Vi får se hur det går.
 
Hur har 2015 varit för dig? Har du också satt upp några mål för 2016?
 
Med det här inlägget vill jag önska dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!


Dagens citat:

"Det som uppfattas genom lycksalighet är vackert. Lycksalighet är essensen av skönhet."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: nytt år, årssammanfattning;

Älska och förlåta (Nora Roberts)

Uppläsare: Karin Lithman
 
"Den världsberömda konsertpianisten Vanessa Sexton återvänder till den lilla hemstaden för att söka svar från sin mamma som hon inte träffat på tolv år. Vad var det egentligen som hände den där dagen då Vanessa tillsammans med pappan lämnade allt bakom sig? Sanningen är det hon behöver mest av allt, men också det hon fruktar allra mest.

Då Vanessa stöter på ungdomskärleken Brady, som nu är ortens läkare, kompliceras saker och ting ytterligare. För det är inte bara minnen av den första kärleken han framkallar, utan också helt nya och starkare känslor. Ska Vanessa kunna lägga det förflutna bakom sig och ge framtiden en chans?"
 
 
Förutom att det inte finns någon större spänning i Älska och förlåta, är detta en ganska typisk Nora Roberts-roman. Har man läst en, har man egentligen läst alla. En lättsmält berättelse, som dessvärre inte gjorde något större intryck på mig.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lyssnat på genom Storytel.


Dagens citat:

"Ett ord befriar oss från all livets börda och smärta: det ordet är kärlek."
(Sofokles)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: Karin Lithman, Nora Roberts, Älska och förlåta;

Trion samlad igen

Helgen innan julafton åkte jag och min vän Hanan upp till Stockholm för att träffa vår gemensamma vän Cherry. Det var en helg fylld av skratt, minnen och samtal. För mig är det fantastiskt att vi har varit vänner i tio år nu och att vi fortfarande har kontakt med varandra. Visst, det har hänt att kontakterna oss emellan har varit lite si och så, men vi har alltid lyckats återuppta den. Visst har vi förändrats genom åren på grund av allt som hänt oss, men när vi är tillsammans är det som förr igen. Då känns det som när vi gick vårt första år på Öresundsgymnasiet i Malmö.
 
 
Jag har de här tjejerna att tacka för så mycket. De gjorde mig hel igen när jag var sönderplockad efter flera år av mobbing och trakasserier. Med dessa fantastiska tjejer har det klickat på en gång och underligt nog - med tanke på våra olikheter - har vi förstått varandra och fungerat otroligt bra ihop. Varken före eller efter - med undantag för älsklingen - har jag haft vänner som dessa två och framförallt inte som jag har haft kontakt med under så lång tid.
 
Utsikt från fiket Le Croissant som vi lunchade på. Fiket finns i Mall of Scandinavia i Solna.
 
Visst, vi har haft våra meningsskiljaktigheter och blivit arga på varandra några gånger genom åren. Men vet du vad? Oavsett vad det har gällt, har vi lyckats lappa ihop det och gå vidare.
Vi ska försöka göra en nystart nu efter en period av "ojämnt väglag" i vår vänskapsrelation och jag tror att det kommer bli kanon. Oavsett vad som har hänt mellan oss, älskar jag dessa tjejer och ser dem som en del av min familj. De båda betyder otroligt mycket för mig.
 
Utsikt vid Slussen.


Dagens citat:

"Sann kärlek kan inte döljas."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: sann vänskap;