Arbetsskada? Det är det minsta man kan säga!

Jurister med juristexamen är ett konstigt folkslag. Om man har umgåtts med dessa under en tid, blir man inte förvånad när det händer ett tämligen hemskt brott och att en advokat då - ganska förväntansfullt - säger att det är möjligt att det kan bli ett försvarar- eller målsägandebiträdesuppdrag utav det hela.
 
...
 
Eller när åklagaren berättar om en händelse som hände under en rättegång i tingsrätten. Målet gällde en misstänkt knarkkung som de slutligen hade fått tag i. Under tingsrättsförhandlingen blev denne knarkkung fritagen av några nissar som riktade maskingevär och annat mysigt mot domaren, åklagaren och de andra närvarande. Istället för att frukta för sitt liv - åklagaren hade trots allt ett maskingevär riktat mot sig - tänkte åklagaren bittert att där rök det åtalet och att åklagaren skulle bli tvungen att göra om alltihop från grunden.
 
 
 
Tja, alla har vi våra arbetsskador. Efter sommaren när jag arbetade på Stena Fastigheter i Malmö, kliade det i mina fingrar varje gång jag såg ogräs mellan gatstenar, eftersom det var just det som vi blev satta att göra större delen av sommarjobbet - rensa ogräs. Fortfarande kan jag vilja greppa efter en hacka eller liknande när jag ser ogräs som får härja lite hur som helst.
 
Har du några egna arbetsskador?


Dagens citat:

"Låt ditt sinne tysta för en stund och se hur rädslan förångas, se hur begär drar sig undan likt klorna på ett djur som inte längre är hotat."
(Steve Taylor)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie