Ingen mer gran?

Till nästa år får vi se om det blir någon gran och vilken gran det i så fall blir. Som det ser ut nu, röstar jag nästan på att det inte blir någon gran.
 
Vanligtvis brukar kattägare (åtminstone som jag känner till) föredra att ha platsgran, eftersom katter inte brukar vara förtjusta att klättra i plastgranar. Det är roligare att göra det i riktiga granar. Ha! Säg det till Ninjan här hemma ...
 
Förra året gick det relativt bra när han klättrade i granen, även om den såg en aning tilltufsad ut. I år, när han är ca 1,5 år, är han en liten aning tyngre och då har resultatet blivit följande:
 
 
 
Glitter som ligger huller om buller, grenar som böjs och eventuellt knäcks, grankulor m.m. som försvinner, julgransbelysning som lossnar etc. Vår gran ser inte rolig ut och oavsett hur vi gör (skäller, rycker i nackskinnet, sprutar vatten ...), fortsätter Ninjan med sina hyss medan ögonen lyser av bus.
 
Kanske ska vi pröva med en riktig gran nästa år. Då sticker han sig kanske på granbarren och slutar förhoppningsvis att klättra.
 
Det är åtminstone vad jag hoppas.


Dagens citat:

"Kärlek säger, ”Jag är allt”. Visdom säger, ”Jag är ingenting”. Mellan dessa två flyter mitt liv fram."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie