Jessicas grotta

Min läsplanering för 2016

När 2015 började hade jag strax under 200 st olästa böcker i mina bokhyllor här hemma. Därför bestämde jag mig för att inte låna några böcker (bortsett från ljudböcker), utan istället försöka plöja igenom de olästa.
 
I ärlighetens namn gick det lite sådär och under året tillkom det några böcker. Fast tillökningen var egentligen inte mitt fel. Eftersom älsklingen har gett mig köpstopp vad gäller böcker, köper jag inga längre. Däremot är det - enligt älsklingen - helt okej för andra att ge mig böcker. Det var på det sättet som min "lilla" bokfamilj här hemma blev en aning större.
 
 
Hur som helst, själva läsandet gick lite segt och det var först när jag började planera min läsning som läsandet tog fart. Med "planera min läsning" menar jag att jag i förväg bestämmer hur många dagar det får ta att läsa en bok och därefter räknar jag ut hur många sidor per dag som jag behöver läsa. Så brukade jag göra i skolan och uppenbarligen fungerar denna taktik fortfarande.
 
Det är alltså så jag ska göra under 2016 för att försöka läsa så många böcker som möjligt. Just nu har jag 193 st olästa böcker. Förhoppningsvis kommer det gå bättre under 2016 än vad det har gjort det här året. Bara jag kan hålla mig till planeringen.
 
Hur kommer 2016 se ut för dig? Kommer det bli ett läsande år även för dig? :-)


Dagens citat:

"En vis människa ser så mycket hon bör, inte så mycket hon kan."
(Michel de Montaigne)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: bokläsning, läsplanering;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: