Se upp på vägarna - här kommer jag!

 
 
Tada! Hela den här resan började hösten 2011 och nu fyra år senare har jag äntligen nått i mål. Jag lyckades till sist! Den 9 december 2015 var dagen då jag kunde sätta punkt.
 
Om du sitter och känner att jag borde ha sagt något om detta till dig innan, kan jag säga som så att nästan ingen kände till detta och det var mitt val att ha det så. Jag ville att så få som möjligt skulle känna till det här projektet, eftersom jag annars skulle ha känt press på mig. "Hur går det med körkortet?" "Är du inte klar än?" "Hur gick teoriprovet?" "Hur gick uppkörningen?" o.s.v. Den pressen och stressen ville jag undvika. Därför berättade jag det bara för så få som möjligt och med "få" menar jag bara de som verkligen behövde veta; Älsklingen - eftersom han var min handledare. Min nuvarande chef - eftersom jag har behövt ta lite ledigt. Älsklingens dåvarande chef samt chefsadministratören på Nyköpings tingsrätt - eftersom både jag och älsklingen behövde be om att få gå tidigare en höstdag 2011 för att kunna vara med på handledarutbildningen på en trafikskola i Strängnäs. Och av misstag fick Svalbardsgänget veta, fast det var aldrig min avsikt ...
 
Jag klarade av teoriprovet på första försöket, men jag behövde köra upp två gånger. Det var inte många fel som jag hade vid första uppkörningstillfället, men det var ändå tillräckligt många för att bli underkänd. Antagligen var det den enorma nervositet som jag kände som var boven i dramat. Både min körlärare och förarprövaren fick säga åt mig att andas, eftersom jag omedvetet satt och höll andan större delen av körningen. Vid andra uppkörningstillfället kände jag mig inte särskilt nervös, fast jag blev övertygad om att jag skulle bli underkänd på grund av två saker som hände, men dessa kan jag berätta om i ett annat inlägg ifall du är nyfiken. Samma sak med mina tankar och upplevelser kring denna långa resa.
 
 
Jag vill rikta ett stort tack till både älsklingen och körskolan jag skrev in mig på förra sommaren - POS Trafikskola i Varberg (och där ska framförallt min fantastiska körlärare Stefan ha ett extra stort tack!). Utan allt stöd, tålamod och hjälp skulle jag inte ha klarat det. Älsklingen har varit ett enormt stöd som ständigt har trott på mig. Stefan har varit en riktig pärla och han är en fantastiskt duktig lärare! Även när jag har kört som en riktig kratta, har han varit lugn och försökt förklara hur jag skulle ha gjort istället. Jag har aldrig känt våra körlektioner som "lärare-elev"-situationer, utan det har mer känts som att jag har kört runt med en kompis. Jag kommer sakna våra körlektioner!
 
Nu har jag förvisso inte så stor erfarenhet av andra trafikskolor, men utifrån min erfarenhet av POS Trafikskola, kan jag varmt rekommendera dem. De är otroligt seriösa, trevliga och hjälpsamma! Av mig får POS en massa "tumme upp".
 
Nu får du alltså se upp på vägarna. Kanske sitter jag i en bil nära dig. ;-)


Dagens citat:

"Att uppleva den eviga kärleken tar inte lång tid."
(Henrik Tikkanen)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie