Det var en gång ...

Gillar du att berätta historier? Tycker du att det är kul att improvisera? Då borde kortspelet Once upon a time vara något för dig! Jag fick det i julklapp av älsklingen och tycker att det är kul!
 
 
Det finns berättelsekort och slutkort (det vill säga hur berättelserna ska sluta). Varje spelare får ett slutkort och x antal berättelsekort. Bland berättelsekorten finns olika typer av kort; karaktärer, händelser, platser, egenskaper och saker. Med dessa kort ska man sedan berätta en historia och den som först blir av med alla sina kort och slutkortet har vunnit.
 
 
Under berättandets gång kan man avbryta varandra på olika sätt. Man kan exempelvis spela ut ett "avbryt"-kort eller ett kort som stämmer in på det som den berättande spelaren nyss sade och då får man själv ta över. Om den som berättar tvekar för länge, upprepar sig utan att komma någon vart etc, kan man avbryta den spelaren och själv få fortsätta. Det finns fler regler än så, men för enkelhetens skull väljer jag att inte gå in på det mer än så här.
 
 
Det kan vara lite klurigt, men när man väl kommer in i det är det riktigt kul. När jag och älsklingen spelade det första gången, handlade vår berättelse i korthet om en tiggare som bodde i en stuga i utkanten av en by och var omringad av en skog som han älskade. Jag minns inte exakt hur vi berättade den och genom att se på bilden nedan blir jag inte mycket klokare. Men vi hade åtminstone roligt under tiden!
 
Vänster rad är korten som älsklingen spelade ut och den högra är de kort som jag spelade ut.
 


Dagens citat:

"En lycklig människa är för nöjd med nuet för att kunna grubbla för mycket över framtiden."
(Albert Einstein)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie