Gojichoklad

Det var svägerskan som introducerade mig för gojibär, när hon hade det i något av de téer om hon gjort själv och som vi fick i bröllopspresent. Efter det har jag köpt dessa bär med jämna mellanrum. Jag gillar smaken och tycker att de till viss del påminner en aning om russin.
 
Hur som helst, jag fastnade för det enkla receptet på gojichoklad när jag letade efter recept på smågott att ha i frysen och kunna ta fram när suget griper tag i en. Det man gör är att man smälter kakaosmör ovanför ett vattenbad. Sedan rör man ned kakaopulver, agavesirap och salt. Man häller därefter smeten i formar och när det börjat stelna lite grann, strör man över gojibär och ställer formarna i frysen. När chokladen har stelnat helt kan man ta ur den ur formen. Väldigt enkelt.
 
 
 
Nu har jag förvisso endast testat det med gojibär, men jag kan tänka mig att man för all del kan byta ut bären mot andra torkade frukter eller bär, eller varför inte nötter? Nästa gång jag testar det här receptet hade jag tänkt ta cashewnötter istället för gojibär. :-)


Dagens citat:

"Det spelar ingen roll hur långsamt du rör dig, så länge du inte stannar."
(Konfucius)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie