Hej tomtegubbar!

När vi bodde i Åker såg jag vid något tillfälle några pepparkakstomtar som de bakat på Coop Forum i Strängnäs. Det året försökte jag mig på att göra något liknande.
 
2014 var jag sugen på att göra ett nytt försök och så här blev resultatet den här gången:
 
Nej, det blev inga ögon i år.
 
De är enkla att göra. Man bakar pepparkakshjärtan och när de har svalnat, doppar man hjärtspetsen i smält choklad. När chokladen har stelnat kan man börja dekorera! Tofsen, mössans nedre kant och mustaschen åstadkom jag genom att spritsa ut glasyr (gjord på florsocker, äggvita och citronsaft). Första gången jag gjorde tomtarna doppade jag den yttersta spetsen i vit choklad som jag smält, men den här gången testade jag glasyr. Det blev bättre tyckte jag. Näsan - en godislins - sattes fast med hjälp av en "dutt" glasyr.
 
Kanske ska även dessa få bli en ny jultradition? :-) Brukar du göra något roligt utav dina pepparkakor?


Dagens citat:

"Den är rikast vars nöjen är billigast."
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie