Låtsad erfarenhet

I deckarpoddens tredje avsnitt pratade Sofie Sarenbrant och Emelie Schepp om att skriva om något som man inte har erfarenhet av.
 
För mig är det en stor utmaning och hittills har jag därför själv föredragit att skriva om sådant som jag har erfarenhet av. Men när jag väl kryper ut ur min säkerhetszon, använder jag mig av två taktiker.
 
Först och främst brukar jag försöka läsa mig till det jag ska skriva om, men om det inte skulle vara tillräckligt försöker jag fråga någon som har den erfarenhet jag söker.
 
 
 
Det skulle bara kännas fånigt och pinsamt att inte ha kött på benen när jag skriver och jag tror också att det är lättare att skriva trovärdigt om man åtminstone har lite hum om det man skriver om. När jag läser är det viktigt för mig att det känns trovärdigt. Det spelar många gånger ingen roll om inte alla detaljer är korrekta, men om författaren inte lyckas övertyga mig om att det skulle kunna vara sant brukar jag ha svårt att i övrigt fångas av berättelsen.
 
Med andra ord kan jag tycka att det i varje fall krävs viss research om man saknar erfarenhet och/eller kunskap inom ett visst område. Kanske ingen grundlig research, men lite arbete tycker jag att man gott får lägga ned.


Dagens citat:

"Världen som vi skapat den är resultatet av vårt tänkande. Den kan inte förändras om inte vi förändrar vårt tänkande."
(Albert Einstein)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥:

Så bra citat!

Svar: Det tyckte jag också :-) ^^
Jessica