Min relation till nobelpristagare

Bokbloggsjerka: Vilka nobelpristagare kan man hitta i din bokhylla alt. vilka nobelpristagare har du läst?
 
*ställer mig i skamvrån*
 
Jag må vara en boknörd och har läst/lyssnat på en del böcker i mina dagar, men när det kommer till nobelpristagare i litteratur finns det inte mycket att skryta om. Här hittar du en fullständig lista på pristagarna.
 
Så här på rak arm kan jag konstatera att jag i varje fall har läst Harry Martinsons När nässlorna blomma och Selma Lagerlöfs Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Om jag har läst någon av de andra nobelpristagarna, är det i så fall inget som jag minns nu.
 
 
Angående vilka som man kan hitta i min bokhylla, kan jag med säkerhet säga att en foliantutgåva av Selma Lagerlöfs "Nils Holgerssons ..." står och tronar i en av hyllorna. Det är möjligt att det finns nobelpristagare bland de böcker som jag fått av svärmor och mina föräldrar, men det är inget som jag har riktig koll på i skrivandet stund.
 
Inspirerad av Nobelprisprojektet, hade jag själv tänkt försöka mig på att beta av nobelpristagarna i litteratur, en efter en. Fast i och med att jag under 2015 ska försöka läsa så många som möjligt av de olästa 192 böckerna i hyllorna här hemma, får detta bli nästa års projekt.
 
Hur ser din egen relation till nobelpristagarna ut?


Dagens citat:

"I rätt ljus, i rätt tid, är allt extraordinärt."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie