Nostalgiskt guldgrävande

I slutet av förra året när vi satt och spelade något av våra brädspel, reagerade jag på en låt som spelades på radion. Först tyckte jag bara att den var bekant och kunde inte riktigt placera var jag hört en liknande låt tidigare. Till slut slog det mig - det var en engelsk version av När vi gräver guld i USA.
 
 
Senare frick jag veta att det var Amanda Jenssen som i TV-programmet Så mycket bättre hade gjort den här covern. Jag, som är väldigt fäst vid GES:s original, tycker att covern är bra även om originalet ändå kommer förbli snäppet bättre.
 
Det är med nostalgisk glädje som jag minns gymnastiklektionerna på lågstadiet. Som uppvärmning skulle vi alltid jogga runt salen, samtidigt som vår lärare spelade musik. Jag minns inte om hon spelade musik under hela lektionen eller om det endast var under uppvärmningen och jag minns inte heller om hon brukade variera sig. Vad jag minns är att hon i alla fall alltid spelade När vi gräver guld i USA. Det är alltså vad jag minns varje gång jag hör låten - min låg- och mellanstadieskolas gymnastiksal.
 


Dagens citat:

"Sinnet skapar avgrunden, hjärtat korsar den."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie