Man måste börja någonstans

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har försökt komma igång med träningen igen, men misslyckats. Nu senast dröjde det nästan ett år innan jag började använda Fiten igen. Under 2014:s sista månader gick simningen knaggligt. Hur som helst, innan 2014 tog slut bestämde jag mig för att försöka igen. Om inte annat så har jag läst att motion kan lindra depression och jag är mäkta trött på att må dåligt.
 
Tanken var att jag skulle komma igång efter årsskiftet och som ett led i detta skaffade jag och älsklingen varsitt medlemskap hos Strandhälsan - det dygnetruntöppna gymmet i Falkenberg som praktiskt taget är vår granne. Jag hade nämligen sett att de faktiskt har zumbapass 18.30 på onsdagar och jag har länge varit sugen på att testa zumba.
 
Här är två av mina favoritlåtar som vi har på våra zumbapass. Blir riktigt impad av den här videon - de får rörelserna att se så enkla ut! Jag ser nog mer ut som en klumpig elefant när jag försöker på onsdagarna ...
 
 

 
Hittills har jag varit på fyra zumbapass och jag tycker att det är väldigt kul, även om jag fortfarande inte lärt mig alla steg än. Just nu fokuserar jag på att få till det med benen, för när jag försöker att samtidigt göra armrörelserna blir det bara kaos. Jag är antagligen felkonstruerad - jag kan inte göra flera saker samtidigt! Nåväl, möjligtvis klarar jag av att tugga tuggummi medan jag går, men det är också allt! Men förr eller senare ska jag lyckas med både ben- och armrörelser. ;-)
 
Jag har även testat på två cirkelpass och efter båda har jag haft träningsvärk. Också dessa (som påmint om idrottslektioner) har varit roliga, men i och med att jag är otränad har de varit ganska ansträngande. Fast jag tänker inte ge upp. Det är bara att bita ihop och kämpa på. Tids nog blir dessa pass mindre jobbiga!


Dagens citat:

"Innerst inne är du redan där."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Keep har fått konkurrens

I julklapp gav älsklingen mig bland annat en utomordentligt bra uppfinning. Den är så bra att den konkurrerar med Google Keep om att vara den bästa uppfinningen någonsin:
 
 
En bokkudde! Hur har jag kunnat leva utan en sådan? Den är fantastiskt bra när jag ligger i sängen och läser, för det är bara att sätta fast boken och sedan står kudden upp av sig själv. Man måste inte hålla i boken för att sidorna inte ska slå igen. Dock tyckte jag att bladvändandet inte var det smidigaste, men det gör inget. Kudden är så bra ändå.
 
Jag tycker så mycket om min bokkudde. Han (ja, jag har bestämt att det är en han) borde få ett namn. Han ska få heta ... Robban! (fråga mig inte varför ...) Välkommen till familjen!


Dagens citat:

"Smärta är oundvikligt. Lidande är valfritt."
(Haruki Murakami)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Relation till tystnaden

Susan Maushart nämnde i sin bok Nedkopplad att hon behöver tystnad omkring sig när hon arbetar och det fick mig att fundera över mig själv och mina egna behov.
 
Till skillnad från Susan Maushart, kan jag inte koncentrera mig om det är tyst i rummet där jag är. Det har jag aldrig kunnat. När jag i grundskolan och på gymnasiet satt och gjorde mina läxor, brukade jag ha på musik i bakgrunden (antingen radio eller kassettband/CD-skivor). Dock kopplade jag alltid bort musiken när jag behövde koncentrera mig på det jag gjorde och "kopplade tillbaka" det när jag behövde ta paus.
 
En vacker bild från Falkenberg!
 
Visst låter det märkligt? Att jag ändå inte lyssnade på musiken som spelades? Även i mina egna öron låter det konstigt, men det var så det var och fortfarande är. Jag har svårt att koncentrera mig om det är tyst. Jag har försökt. Vad det kan bero på vet jag inte, men jag anar att det till viss del kan ha att göra med att under min uppväxt hade vi ständigt igång radion i köket. Fast kan det verkligen prägla mig så mycket?
 
När jag läser spelar det ingen roll om det är tyst eller ljud i bakgrunden - jag kan läsa oavsett vilket. Däremot behöver jag ha musik i bakgrunden när jag skriver och vilken typ av musik jag behöver just då, beror på vilken text jag skriver. Oftast fungerar Linkin Park eller Evanescence bäst. Åtminstone för närvarande.
 
Hur är det för dig? Hur ser din relation till tystnaden ut?


Dagens citat:

"Du har inte ett liv. Du ÄR liv."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie