2015 = bokläsandets år?

Som du vet har älsklingen gett mig bokköpstopp på grund av att jag har ett gäng olästa böcker här hemma. Dock har jag fått de flesta från mina föräldrar och min svärmor. Men ändå. Jag har ett köpstopp. Inför årets början bestämde jag mig för att räkna denna lilla samling av olästa (fysiska) böcker som står i våra bokhyllor. 192 stycken (om jag har räknat rätt). Då räknar jag som sagt bara de fysiska böckerna. De olästa e-böckerna i paddan och min mobil är en annan femma. Därför har jag nu tänkt att 2015 ska bli ett bokläsarår för mig och förhoppningsvis kommer jag lyckas ta mig igenom åtminstone de flesta av dessa 192 böckerna.
 
 
Jag tänker inte sätta något precist mål, exempelvis att jag ska läst ett visst antal böcker innan året är slut. Dock ska jag hålla räkningen och summera antalet lästa böcker vid årets slut. Jag har redan fixat ett excel-dokument som ska hjälpa mig med den biten (ja, jag är beroende av listor ...). Kanske kommer jag även skriva upp vilka böcker som blivit lästa och redogöra för dessa i ett inlägg här på bloggen. Förvisso skriver jag om de böcker som jag har läst/lyssnat på, men det finns ett gäng från 2014 som fortfarande väntar på att få bli skrivna om, så alla böcker som skrivs om här på bloggen det här året är inte från 2015. Men men. Jag får se hur jag känner det vid årets slut. Det viktigaste är att jag själv håller reda på saker och ting.
 
Som en liten krydda tänkte jag se hur många punkter jag kan pricka av på årets kaosutmaning i bokvärlden. Jag har redan kommit fram till att vissa av mina 192 böcker skulle kunna vara med på listan.
 
Så, det här året tänker jag satsa på att läsa böcker. Finns det något särskilt som du kommer fokusera på?


Dagens citat:

"Att släppa taget är inte slutet på allt; det är början på något nytt."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie