God research är A och O!

I sitt andra avsnitt av deckarpodden, pratade Sofie och Emelie om det här med research när man skriver.
 
 
Trots att författare har stor frihet i att få hitta på olika saker, kan jag bli ganska irriterad om jag kommer på författaren med att skriva någon som inte stämmer - såvida jag själv vet hur det egentligen förhåller sig. Själv kan jag tycka att det är viktigt att få åtminstone grunderna rätt. Om någon enstaka detalj inte överensstämmer med verkligheten är det inte så farligt, fast man får se upp när dessa "enstaka" blir lite för många ...
 
Idag kan man hitta väldigt mycket på nätet och om det skulle vara så att man inte hittar en viss faktauppgift - varken på nätet eller i böcker - kan man alltid fråga dem som vet. Nä jag och Hanan skrev vårt projektarbete på gymnasiet, fick hon kontakt med polisen i Malmö och ordnade så att vi kunde få komma till polisstationen på Davidshallstorg för att prata och ställa frågor.
 
Vad jag egentligen vill ha sagt är att jag tycker att ju mer fakta man har, desto trovärdigare berättelse kan man bygga. Jag påstår dock inte att det alltid är lätt att få tag på all fakta - lite får man allt kämpa för här i livet. Håller du inte med?


Dagens citat:

"Som du tänker, sådan är du."
(Eileen Caddy)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie