Istället för något annat

Nu pratade i och för sig Sofie Sarenbrant och Emelie Schepp, i tredje avsnittet av deckarpodden, om vilka ord och uttryck man kan använda när man ska skriva om sex, men jag tycker att synonymer i allmänhet är bra att använda.
 
Genom att använda synonymer kan man variera sig ganska mycket och när jag själv läser kan jag uppskatta om författaren inte hela tiden använder sig av samma ord och uttryck, fast man får också se upp. Alla synonymer kan inte alltid användas i samtliga situationer, i och med att det fortfarande kan finnas viss nyansskillnad i ordens betydelse. Det kan med andra ord hända att synonymen istället ser malplacerad ut.
 
 
 
Jag hade en period när jag var yngre då jag ville visa mig duktig i mitt skrivande och försökte därför använda så många synonymer som möjligt genom att byta ut originalorden i Word. Jag slutade - tack och lov - med detta till slut, efter att ha fått förklarat för mig varför detta var en dålig idé. När jag läser gamla texter från den här tiden tycker jag bara att det ser dumt ut.
 
Summa summarum: Att använda synonymer är bra eftersom det skapar variation, men det beror på vad det är för ord och vilket sammanhang det används i. Man verkar inte duktig eller intelligent för att man använder en fin eller tillkrånglad synonym. Ibland kan det snarare bli tvärtom. Man ska använda synonymer med måtta och eftertanke!
 
Uppdatering: Älsklingen tipsade om nedanstående video som på ett humoristiskt sätt sammanfattar stycket ovan! Ta dig gärna en titt.
 


Dagens citat:

"Istället för att söka sanningen, släpp taget om dina föreställningar."
(Buddha)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Din make:

Känns relevant: http://youtu.be/B1tOqZUNebs

Svar: Haha, klockren!
Jessica