"Läser du mitt, så läser jag ditt"

Givetvis tycker jag att det är kul om andra läser det jag skriver (både mina blogginlägg och noveller), fast jag skulle inte tycka att det hade varit lika kul om de gör det endast i gengäld för att jag har läst deras. På Kapitel1 verkar det vara nästintill oartigt att inte läsa en persons texter (åtminstone en av texterna), ifall vederbörande har läst och kommenterat något som man själv har skrivit.
 
 
Jag läser aldrig någon annans texter som en gentjänst. Om jag läser - eller kommenterar något - gör jag det för att jag själv vill. Jag förväntar mig inte att den personen i sin tur ska läsa något som jag har skrivit, om personen inte själv vill. Man kommer inte långt med tvång eller liknande. Visst är det ett sätt att få läsare - men hur många kommer uppskatta det de läser? Om jag på något sätt känner mig tvingad att läsa något, brukar jag inte känna mig alltför taggad att ta mig an uppgiften.
 
Jag ber om ursäkt ifall det blev mycket upprepningar. Vad jag ville ha sagt är kort och gott: Om man vill få läsare borde man komma på bättre sätt än gentjänster för att locka dem till sina texter. En frivillig läsare är oftast en gladare läsare. Att exempelvis besöka andras bloggar och skriva kommentarer att man kan tänka sig att läsa, kommentera eller följa personen om denne gör detsamma mot en själv, är ingen bra idé. Jag känner bara irritation när dessa dyker upp hos mig.


Dagens citat:

"Mod är som en muskel. Vi stärker det genom användning."
(Ruth Gordan)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie