Jessicas grotta

Ur vägen! Här kommer barnvagnar!

Kanske är det för att jag själv inte har barn som gör att jag inte förstår det här. Antagligen är det därför. Vad jag inte förstår är varför minst två (men gärna tre eller fler) personer med barnvagnar nästan alltid ska gå i bredd - även när de får möte? Varje gång jag möter en person med barnvagn, vägrar denne att flytta sig och om det då är minst två (för de vägrar också flytta sig det allra minsta) tvingar de därför ut mig - ibland på trafikerade gator/vägar.
 
Jag ska erkänna att jag inte har varit ute och gått med någon barnvagn tidigare och vet således inte hur pass svårt det är att maka på sig. Fast jag inbillar mig att det inte är så svårt att sakta in lite och gå bakom sin kompis med barnvagn de stunder man får möte. När bestämdes det att barnvagnspersoner får vara egoistiska och inte ta hänsyn till personer som de möter när de är ute och går? Är det inte meningen att vi alla ska ta hänsyn till varandra - oavsett om vi har barnvagn eller inte? Varför ska barnvagnspersoner ha företräde till gångbanorna?
 
 
Missförstå mig rätt. Jag klagar inte på att behöva flytta på mig när jag är ute och går de tillfällen då jag får möte, för jag är den typ av person som praktiskt taget alltid brukar väja när jag får möte. Vad jag däremot är trött på är att alltid behöva gå ut på en gata/väg eller ned i ett dike, för att barnvagnspersoner tar för givet att de ska gå i bredd och att vi andra - i alla situationer det än må vara - ska väja undan. Skulle det inte vara bättre om vi alla kan ta hänsyn till varandra och agera utefter vilken situation vi hamnar i? Det skulle åtminstone jag föredra. Världen blir inte en bättre plats av att vissa tar för givet att deras behov alltid kommer i första hand.


Dagens citat:

"Målet är ingenting, vägen är allt."
(Robert Broberg)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: barnvagnspersoner, gå i bredd;

30-dagarsutmaning

Jag tror inte på "ödet" eller liknande. Fast jag måste erkänna att det var en trevlig slump att jag hittade en så kallad 30-dagarsutmaning i sammma veva som jag börjar få slut på idéer till inlägg. "Utmaningen" består i att skriva om det givna ämnet som getts åt respektive dag. Den här typen av "utmaningar"/enkäter är vanliga på bokbloggar, fast då med bokrelaterade ämnen. Jag ska inte köra alla dessa inlägg i följd, men här och var kommer jag peta in dem. :-)
 
 
Visserligen ser jag redan nu att jag har tagit upp vissa saker i min "julkalender" förra året, men jag ska försöka att inte upprepa mig alltför mycket. Jag har också sett att åtminstone ett ämne kommer jag inte kunna skriva om, så där kommer jag få hitta på ett annat ämne. Hmm ... Lika bra att börja tänka ut det nu. Om du tycker att det luktar bränt så är det ingen fara. Då är det bara jag som försöker tänka ut något smart och kul att skriva om.


Dagens citat:

"Låt oss välja att bli en positiv kraft, som kan ge mer glädje till världen."
(Karin Volo)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: 30-dagarsutmaning;

Kan det bli busigare än så här?

Efter att jag hade avslutat bokföringskursen i våras, lånade jag boken Bokföring från början samt en bok med samma namn, innehållande lösningar på uppgifterna i "huvudboken". Min tanke var att jag skulle studera i dem på egen hand för att bygga upp mina bokföringskunskaper. Tyvärr har jag inte hunnit det, men varje gång lånetiden har hållit på att ta slut har jag lånat om böckerna, med hopp om att jag äntligen ska få tid att jobba med böckerna.
 
 
 
När jag nu senast åter ville låna om bokföringsböckerna, sade bibliotekets system nej. Jag hade tydligen uppnått max antal lån. Då fick jag en idé. Efter att jag hade slutat jobba den dagen och var på väg till tåget, gick jag in till biblioteket i Varberg där jag hade lånat böckerna. Jag återlämnade dem i maskinen, men istället för att ställa dem på hyllan som jag blev anvisad att göra, gick jag bort till utlåningsmaskinen - och lånade böckerna på nytt. Då jag gick därifrån, kände jag mig minst sagt busig.
 


Dagens citat:

"Den som kan glädjas åt lite har mycket att glädjas åt."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: låna böcker;