Bananglass

När min vän Cherry första gången sade att man kan göra glass på frusna bananer, var jag en smula skeptisk. Hur kan det vara möjligt? Det behövs väl ändå andra ingredienser? Enligt henne är bananens konsistens tillräckligt krämig för att det ska räcka med endast banan.
 
Jag tänkte inte mer på det förrän min svärmor hälsade på oss nu i sommar. Då hade vi några bananer som höll på att tacka för sig och hon tipsade oss om att frysa in skivad banan, som man sedan mixar. Resultatet blir glass.
 
 
Nyfiken som älsklingen är, testade han det och vet du vad? Det blir faktiskt som glass! Det positiva är att man slipper allt socker och alla tillsatser. Om man vill, kan man slänga i lite kakao när man mixat bananerna. Den här sortens "glass" är numera vanligt förekommande hemma hos oss. Mums!


Dagens citat:

"Om du försöker ignorera en knackning på din dörr, skrik då inte 'Nej!' när någon frågar: 'Är det någon hemma?' "
(Nalle Puh)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

Låter gött :) Måste testa snarast

Svar: Det är gott. :-) I alla fall om man inte har något emot banan-smaken. Bäst resultat blir om bananen får vara i frysen några timmar innan man mixar den.
Jessica