Man lär sig något nytt varje dag

Efter att vi flyttade ned till Getinge, började jag fastna för P3 Dokumentär och den vintern lyssnade jag på en hel del av dessa avsnitt. Nu senast lyssnade jag på dokumentären om terrorattackerna den 11 september 2001.
 
Det mest intressanta för mig var början när de behandlade Usama bin Ladin och hans bakgrund. Kanske var det endast jag som inte kände till det, men jag blev förvånad över bin Ladins familjs inställning till USA - med tanke på hans egen inställning.
 
 
Mitt eget minne från den 11 september 2001 är att när jag och mina klasskamrater var på väg hem från B-språkslektionen (jag gick i sexan då på en låg- och mellanstadieskola, men B-språkslektionerna var förlagda på högstadieskolan där min syster gick och vi som läste franska brukade ha följa en bit när vi skulle hem), ropade ena killen i min klass något om terrorister och USA. När jag kom in i vår lägenhet, satt mina föräldrar och såg på TV-nyheterna. I samma stund som jag steg in i vardagsrummet, visades ett flygplan som flög in i en skyskrapa. I den stunden förstod jag inte vad det var jag såg på, utan det kom först senare. Jag vet att det kanske är en smula naivt, men jag hoppas innerligt att den här sortens händelser slutar att ske. Jag är tacksam för att jag själv och mina nära har sluppit uppleva sådant här i vår egen närhet. Dock var inte dokumentären så gripande som andra dokumentärer om 11 september varit.


Dagens citat:

"Du är det du tror dig vara."
(Paulo Coelho)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie