Varbergs fästning

Under vecka 27 och 28 har jag haft lite semester och under några av dessa dagar kom svärmor på besök. Ena dagen bestämde vi oss för att åka in till Varberg och titta på fästningen. Trots att jag har arbetat i Varberg i lite mer än två år nu, hade jag inte haft tillfälle att gå bort till fästningen och kika. Men nu blev det i alla fall av! Och vi hade riktigt tur med vädret, för det var en mycket varm och fin dag som vi valde - trots att de hade hotat med regn och åska på eftermiddagen.
 
 
 
Det var intressant att gå runt och titta i värmen. Vad jag däremot inte riktigt blev klok på, var varför de har riktat de flesta kanoner in mot staden? Kan det måhända vara förrädare som haft fästningen i besittning? Några andra kanoner var riktade mot stranden, medan ytterligare någon var riktade ut mot havet och de luriga danskarna. Vi hade dock tur. Inga danskar kom för att försöka ta över fästningen.
 
 
Jag hade hoppats på att få lite skrivinspiration till en novell när vi traskade omkring vid fästningen - så som jag fick när jag besökte Kronborgs slott i Helsingör med mina föräldrar och min syster. Tyvärr infann sig aldrig någon skrivinspiration. Nåväl, man kan inte få allt här i livet.
 
 


Dagens citat:

"Det är lättare att slåss för sina principer än att leva upp till dem."
(Alfred Adler)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie