Bortom stjärnan (Elisabet Nemert)

Uppläsare: Louise Raeder
 
"Herdedottern Sofia växer upp i den lilla staden Betlehem under den period då romarna härskar i Palestina. Det är en grym tid, särskilt om man är kvinna och vill gå sin egen väg.

Men Sofia har fått sällsamma gåvor med sig i livet, och ödet leder hennes steg från Betlehem via Alexandria till Rom, världens centrum. Hon når oanade höjder men får också betala för sitt mod och sin aldrig sviktande människokärlek med utanförskap och sviken kärlek.

Trots omgivningens hån viker Sofia inte från sin förutbestämda väg. Hon är stark och stjärnan ger henne vägledning. Och hon förlorar aldrig hoppet om att en gång möta den man hon som ung flicka såg i en dröm."
 
 
 
Det är kul med berättelser om starka kvinnor i tider då detta inte alltid var accepterat, men i Bortom stjärnan känns det inte trovärdigt. Jag har svårt att tro på de plötsliga personförändringar som sker och att Sofias och Saras beteenden accepteras i så stor utsträckning som personerna runt omkring verkar göra. Elisabet Nemert skriver väldigt vackert, men jag kan ändå inte komma ifrån att berättelsen genomsyras av så pass mycket naivitet att jag vid flera tillfällen funderade på att sluta lyssna. Att Nemert dessutom emellanåt trycker in för stora historiestycken där de inte riktigt hör hemma, gör inte saken bättre. Jag vet att hennes syfte är gott, men jag är säker på att historiebiten hade kunnat göras på ett smidigare sätt.
 
Efter att ha lyssnat på Bortom stjärnan, har jag nu förstått att jag och Nemert behöver en paus från varandra. Nåväl, åtminstone jag behöver en paus från hennes böcker och jag får därför se om och i så fall när jag ger henne ett nytt försök.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lånat på Varbergs bibliotek.


Dagens citat:

"Någonting i dig säger: 'Det är viktigt att oroa dig?' - Varför tro på det?"
(Gil Fronsdal)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥:

Den verkar bra :) Kram

Svar: Den var till viss del bra, men för min del tyckte jag att den var alltför naiv. :-( Det var synd, för annars tror jag att jag hade kunnat uppskatta boken. :-P
Jessica