Dags att slänga offerkoftan!

För några veckor sedan påbörjade jag den arbetsamma resan med att försöka behålla den glädje som jag har börjat känna. Visst har ångesten tittat förbi en och annan gång, men det är inte alls som tidigare. Jag tror att det här kan bli bra. :-) Den här gången känner jag mig mer motiverad än någonsin.
 
Exakt vad den här vändningen beror på, vet jag inte. Fast jag tror att den har att göra med att jag och en kompis bestämde oss för att ändra inställning till vår tillvaro och försöka vara mer positiva. Det är nästan för lätt för att jag ska våga tro att det är sant, men jag kan inte komma på något annat som kan ha bidragit till förändringen. Hur som helst, efter att jag tog detta beslut bestämde jag mig för att även börja jobba med min dåliga självkänsla eftersom jag tror att den är roten till mitt dåliga mående. När jag nämnde detta för min svägerska, tipsade hon mig om Mia Törnbloms böcker.
 
Jag älskar den här bilden av Falkenberg!
 
Jag började lyssna på Självkänsla nu! och som jag skrev i ett tidigare inlägg, finns där några bra verktyg som jag tänkte testa. Hittills har jag hunnit testa "Jag-är-bra"-boken. Tanken är att man dagligen ska skriva i den här boken under rubrikerna "Bra", "Tack" och "Hjälp".
 
Under "Bra" ska man skriva minst tre saker som har varit bra med en själv under dagen. För mig är detta en svår övning, men det blir nog lättare med tiden. :-) Jag måste lära mig att sluta vara så hård mot mig själv. Under "Tack" ska man skriva upp allt som man är tacksam över i sitt liv. Även detta är svårt, men om jag bara tar mig tid att tänka, brukar jag kunna få ihop en hel del saker som jag är tacksam över. Under "Hjälp" ska man skriva upp sådant som man oroar sig över och vill ha hjälp med under morgondagen. Ett exempel som jag själv brukar skriva är Hjälp mig att orka med morgondagen.
 
Jag rekommenderar alla att läsa den här boken och testa på de övningar som finns. Att läsa/lyssna på den här boken höjde definitivt min motivation till att vilja förändra min situation - en gång för alla. Nu får det vara slut med att sitta i den mörka gropen. Jag vill tillbaka till ljuset igen!


Dagens citat:

"Oroa dig inte för vad som ligger bakom dig och vad som kommer längre fram."
(First Aid Kit)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie