Hur mås det?

I vanliga fall brukar jag inte ha något emot fåglar i största allmänhet, men nu tror jag att jag har fått men för livet.
 
Det var först i förra veckan som värmen tycktes komma på riktigt och under en av de finare dagarna, bestämde jag mig för att äta lunch på bakgården som tillhör villan som advokatbyrån finns i. Det var varmt och mysigt och jag kände mig allmänt lugn och nöjd. Åtminstone fram till dess att en mås satte sig på marken bredvid bordet där jag satt. Den skrek och stirrade på mig, men jag tänkte inte mycket mer på det. Inte förrän måsen flög några varv ovanför mig och plötsligt hade jag fått måsbajs på tröjan!
 
 
Innan jag tog min tillflykt tillbaka in på kontoret, skällde jag på måsen och förklarade vilket elakt beteende detta var. Måsen fortsatte att cirkulera över mig och skrek för glatta livet. Senare under dagen satte den sig på räcket utanför dörren till bakgården och stirrade in samtidigt som den skrek.
 
Jag har vid några tillfällen antingen försökt vara ute på bakgården eller haft ärenden ned till källaren, men varje gång har måsen kommit så fort den sett mig och praktiskt taget attackerat mig! Därför undviker jag nu att gå ut på baksidan så mycket som möjligt. När jag pratade om detta med min syster, föreslog hon att måsen kanske har ett bo i närheten och tycker att jag inkräktar? Det är möjligt, men måste den ändå attackera mig trots att jag inte har gjort något?! Jag har inte ens sett om det finns ett bo - hur kan jag då utgöra en fara?! Den här upplevelsen har gjort att jag antingen rycker till eller ryser av obehag så fort jag hör en mås.
 
Min egen teori är att måsen helt enkelt är galen ...


Dagens citat:

"Lyckan är inte en fråga om intensitet utan om balans och ordning och rytm och harmoni."
(Thomas Merton)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie